Få den ultimata upplevelsen – Sony släpper specialgjorda tv-apparater för Playstation 5

Kommer med skräddarsydda gamingfunktioner i form av bland annat 8K-upplösning och speciella högtalare.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-31 18:00  |  Lästid: 2 minuter

Det står fortfarande oklart när den minst sagt efterlängtade spelkonsolen Playstation 5 släpps – men troligen lanseras den strax innan jul i år. Detta eftersom både PS3 och PS4 hade sina officiella lanseringar i november, alltså i god tid inför julhandeln.

Något som dock är säkert är att spelen kommer laddas 100 gånger snabbare än hos PS4 och så har Sony utvecklat handkontrollen där de justerat L2/R2 knapparna med hjälp av haptisk feedback och gjort så att vibrationerna i kontrollen känns mer ”äkta”. Men den kanske fnissigaste uppdateringen är designen som påminner om en wi-fi-router.

Nu går Sony ut med ännu en smaskig nyhet om konsolen – denna gången i form av extra PS5-kompatibla tv-apparater. Det i och med det ständiga problemet med att andra tv-apparater utan behövliga funktioner inte kan visa konsolernas fulla potential.

Den vräkigare varianten Sony ZH8. Foto: Sony

De kommande Sony-apparaterna XH90 och dess storebror ZH8, som kommer i 4K respektive 8K-upplösning, får nämligen nu den officiella ”Read for Playstation 5”-stämpeln. Vilket med andra ord innebär skräddarsydda gaming-funktioner, däribland stöd för bildfrekvenser upp till 120 fps. Dessutom ska vissa PS5-spel kunna spelas i 8K-upplösning – vilket kräver en snäppet fräsigare tv-apparat för att ge spelen rättvisa.

De PS5-kompatibla tv-modellerna har också en så kallad BRAVIA Gaming Mode, som automatiskt byter bildinställning med låg fördröjning – vilket ger dig den spelupplevelse du idag i princip bara kan uppleva hos vräkiga gamingdatorer. Både tv och spelkonsol ska även kunna sättas igång direkt från DualSense-handkontrollen och du ska även kunna styra vissa PS5-funktioner med tv-fjärrkontrollen.

Lillebrorsan Sony XH90. Foto: Sony

Dessutom ska tv-apparaterna ha speciella högtalare som ger mer realistiska ljud när du spelar.

De nya ”Ready for Playstation 5”-apparaterna ska släppas i samma veva som konsolerna. Är du sugen på att lyxa till det i vinter kan du läsa mer om dem på Sonys hemsida.

LÄS ÄVEN: 100 gånger snabbare laddningstid än PS4 – allt du behöver veta om Playstation 5

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-31 18:00