Hoppa till innehåll

Fem skönhetsknep – med vodka

Vodka är inte bara gott att ha i drinkar – den sägs även fungera utmärkt som skönhetsmedel på olika sätt. Tidningen The Drinks Business har listat några bra vodkaknep: Mjäll Har du problem med mjäll eller skorv i hårbotten kan du testa att blanda vodka med vatten och sedan massera in vätskan i hårbotten. Den … Continued

vodka_flaska
Vodka är inte bara gott att ha i drinkar – den sägs även fungera utmärkt som skönhetsmedel på olika sätt. Tidningen The Drinks Business har listat några bra vodkaknep:

Mjäll
Har du problem med mjäll eller skorv i hårbotten kan du testa att blanda vodka med vatten och sedan massera in vätskan i hårbotten. Den höga syran i vodkan, tillsammans med alkoholen, tar död på bakterierna som orsakar mjäll.

Dålig andedräkt
Återigen, blanda vodka och lite vatten. Häll vätskan i en liten sprayflaska och spraya på tungan så tar du kål på bakterier och får en fräschare andedräkt.

Fotsprickor
Häll ett par centiliter vodka och tvål i varmt vatten och doppa fötterna i badet. Hjälper även mot illaluktande fötter.

Dålig hy
Blanda pyttelite vodka med ljummet vatten, badda en bomullstuss och rengör ansiktet med vätskan, eller spraya direkt på ansiktet. Vodkan är bakteriedödande, och har dessutom starkt sammandragande egenskaper vilket också kan hjälpa huden att strama åt sig.

Risigt hår
Häll några få droppar vodka i ditt schampoo och använd när du tvättar håret. Den höga syran i vodkan hjälper att hålla håret ofrissigt, och bidrar till att hålla nere hårets pH-värde, vilket gör det mer lättjobbat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.