Annons

Gustaf Norén om att vara en del av ”ett större allt”

Emil Persson pratar fördomar med Gustaf Norén – och Gustaf Norén pratar om "en" "den" eller "nånting" som ett större allt med Emil Persson.

Olle Arnell

Den f.d. Mando Diao-medlemmen Gustaf Norén gästar veckans avsnitt av Fördomspodden och för dig som inte konsumerat så mycket mer av Gustaf Norén än hans musik är detta ett ypperligt tillfälle att få veta mer om hans person – och ställas inför frågor du kanske inte funderar kring exakt varje dag.

Annons

Redan det filosoferande svaret till den inledande fördomen i detta 21:a avsnitt vittnar om en person med långt fler lager än det musikaliska.

Vi är alla del av ”ett större allt”.

– Haha, jo men…du pratar om observerandet av verkligheten kontra själva verkligheten. Alltså, det finns ju en som bara kör på, eller hur? Det finns ju en, eller nånting, i ditt huvud som tänker ”nu blinkar mina ögon och de blinkar för att de ska ge mig massa vätska”, eller hur? Men det är ju inte den som blinkar, eller hur?

Näe…

– Det är ju nån innan som blinkar, eller hur? Du vet ju varför du har saliv i munnen. För att du inte ska bli torr, det kan du ju läsa i en bok. Men den som ger dig saliv i munnen har ju inte läst det i en bok. Den ger ju inte dig saliv för att den kan….//…så det finns ju nån som vet mer än du, i dig. Eller? Eller?!

Ja…

– Eller har din kropp läst tidningar och böcker och utbildat sig i skolan? Har din snopp gått en biologilektion? Är det därför den ställer sig upp, för den vet att det här är enda sättet för mig att föröka mig? Har den det frågar jag, har din snopp gått en biologilektion?

Det tror jag inte.

– Nej, så varför ställer den sig upp?

För att den är del av ett större allt.

– Hehe…

Vår övertygelse om att du inte vill missa just detta avsnitt är, möjligen, starkare än någonsin. Fördomspodden hittar du, föga överraskande, där du hittar alla andra podcaster du lyssnar på.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar