Annons
Annons

Fredrik-Backman-2014

Fredrik Backman är en av Sveriges bäst säljande författare. I år släppte han sin fjärde bok på bara tre år, Britt-Marie var här, och under 2015 aktualiseras hans debutroman En man som heter Ove på nytt – dels i januari som föreställning med Johan Rheborg, dels nästa vinter som långfilm i regi av Hannes Holm.

Annons

På Café är vi förstås oerhört stolta över att ha Fredrik som bloggare. Här är hans tio mest lästa blogginlägg hittills i år – en härlig blandning av nya favoriter och älskade klassiker vi aldrig tröttnar på! (Klicka på texten under varje rubrik för att komma till respektive inlägg.)

 

1. Personligt meddelande

Fredriks fantastiska text om en stressad bilförare är ett av Sveriges mest delade blogginlägg någonsin och har genererat 339 000 interaktioner på Facebook. Om du inte läst det kommer du att förstå varför när du gör det.

 

2. Min vän N tar den arga lappen till en helt ny nivå

Arga lappar i trapphus är ett annat ämne som bevisligen engagerar oss svenskar…

 

3. Lördagskvällen. Så som min fru kommer ihåg den.

”Sjunde gradens brännskada” uppstår när Fredrik plockar ut en pizzaplåt ur ugnen.

 

4. En man som heter Ove köper en data som inte är en data

”Jaha! Är det här en sån hära Ajjpadd då?”

 

5. Far side of the moon

Fredrik tar in på hotell i Kiruna. Rummets toalett bjuder på en oväntad överraskning.

 

6. Som hastigast. Till min son.

”Du ger mig träningsvärk i delar av hjärtat som jag inte visste att jag hade.”

 

7. Samtal med sjukvårdsrådgivningen. Så som det eventuellt kan ha uppfattats från deras håll. Är jag rädd.

”Min dotter ramlade och slog huvudet i min fot.”

 

8. Jag vet att mina grannar gör det här för att stressa mig

”OCH DET ÄR FÖR FAN FUSK OM MAN SÄTTER UPP JULBELYSNINGEN I FUCKING N-O-V-E-M-B-E-R!!!”

 

9. Läsarfråga! (Det är alltså en fråga från mig. Till en läsare. Vilken läsare som helst går bra.)

Fredrik gör sin paradrätt: köttfärs, ägg och ost. Men – vad heter den egentligen?

 

10. Glas i hus

”Min fru och jag har bråkat om diskmaskinen igen.”

 

Foto: Henric Lindsten

 

Missa inte heller:

Till botten med spriten – Fredrik Backmans gripande text om unga svenskars alkoholvanor

 

Upptäck Cafés nya bloggare:

Världen enligt Magda – krig, katastrofer och politik med Magda Gad

 

Annons

Dela (326)
Tweeta

Annons


Laddar