Annons
Annons

hanapee

Katastrofal VIP-caping, tårar över The Ark – och ett mycket viktigt råd till alla blivande festivalbesökare. Vi frågade ut bloggaren och programledaren Hanna ”HanaPee” Persson om hennes största och stökigaste festivalminnen. 

* * *

Vilken är sommarens bästa svenska festival?

– Way out west! Äh. Det är väl för att jag jobbar med Nöjesguiden och därmed får bo på deras fantastiska Nöjesguiden-hotell. Sen är jag ju tyvärr ingen lerälskande tältperson som man kanske skulle kunna trott. Tvärtom går jag igång på rena och prydliga stadsfestivaler där jag slipper nakna 16-åriga killar med sitt telefonnummer på bröstet.

Vilken spelning ser du fram emot mest?

– Florence + the Machine! Kan vartenda ord från Ceremonials-skivan och har fått för mig att Florence är en sån vettig och smart person? Den konserten kommer med all sannolikhet bli en härlig stund i livet.

Mest minnesvärda festivalögonblicket?

– När jag var 16, gick estetiska programmet, och The Ark kom till Sundsvalls gatufest. Grät mig igenom alla låtar och tänkte mycket på Ola Salo i alla mina ”privata stunder”.

Bästa framförandet du någonsin har sett?

– Hmmmmm. Svårt. Tyckte fan Veronica Maggio var riktigt riktigt bra på Way out west förra året.

Stökigaste festivalminnet?

– Kanske när bekväma jag och en kompis blivit lovade ”VIP-campingen” på Bråvalla 2013 och hamnade i ett 1×1 meter stort leksakstält med en hårdrockskonsert 2 millimeter från örat hela natten. Hade konstant hemlängtan.

Godaste festivalmaten du ätit?

– Borde väl svara något hipp crambytaco här, men jag älskar langos. Friterat, gräddfil, rom, rödlök och ost. Aaaahhh!!

Vad önskar du att du själv visste första gången du åkte på festival?

– Gör det inte. Du kan vara en skön och frisläppt person även om du skippar lerig camping och bröliga killar. Var dig själv och va hemma och gå på bio istället.

 

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Fredrik Strage: Jag var livrädd för punkarna första gången jag drog på festival

Lorentz: Jag vaknar ibland upp och tänker: ”Det var mycket life i går”

Urban Cone: Justin Bieber, kom ut och stå för kostnaden

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar