Annons
Annons

kringlan-svensson-festival

T-sprit, sömnbrist och okända band. Vi ställde komikern och programledaren Kringlan Svensson mot väggen om hans starkaste festivalupplevelser.

* * *

Vilken är sommarens bästa svenska festival?

Annons

– Psykjunta på grund av bokningarna och storleken. De har lyckats hålla sig på en lagom nivå och därför är det kanske dumt att jag tipsar om den i en sossetidning som Café, men vafan, jag tycker de förtjänar all cred de kan få.

Vilken spelning ser du fram emot mest?

– Mikael Ramel ska framföra hela sin debutskiva Till dej från 1972 på Psykjunta och det tänker jag absolut inte missa.

Mest minnesvärda festivalögonblicket?

– När min kompis drack för mycket t-röd och gick med en oavbruten spya forsandes ur munnen i säkert 60 meter. Fast när jag tänker efter hände det där nog en fredagkväll på stora torget i Borås.

Bästa framförandet du sett?

– Jag minns en spelning med Ben Hur, ett band som nästan ingen hann lägga på minnet innan det var dags att glömma bort dem. Minns inga låtar, bara en känsla av extas. Har kvar sångarens tomma vattenflaska i någon låda. Borde slänga den. Detta var kanske Arvika 2001?

Stökigaste festivalminnet?

– En gång blev det, på grund av olika anledningar, så att jag aldrig hann sova på en festival. Till slut fick jag för mig att en stor bit is som min kompis hade med sig i en kylväska kunde spela underbar musik.

Godaste festivalmaten du käkat?

– Kan inte minnas att jag ätit något gott på någon festival. Men jag är inte överdrivet förtjust i mat ändå så jag är nog inte rätt människa att fråga.

Vad önskar du att du själv visste första gången du åkte på festival?

– Att man ska springa långt från dem som går runt med en förinringat festivalprogram och hetsar om olika konserter.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs mer!

Komikern Kristoffer Appelquist: ”Jag blev skallad av en göteborgare med flätor i skägget”

HanaPee: ”Jag vill slippa nakna 16-åriga killar med sitt telefonnummer på bröstet”

Petter om livet på turné: ”Två personer träffades av blixten!”

11 visdomsord från Edward Blom som gör oss varmare i hjärtat

 

Annons

Dela (5)
TweetaLaddar