Hattar, väskor, klockor och skärp – Daniel Lindström guidar dig till rätt accessoarer

Cafés modechef Daniel Lindström svarar på de 10 vanligaste frågorna ni läsare skickar in rörande accessoarer.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-07-01 09:33  |  Lästid: 3 minuter
accessoarer-man

1. Väska för småprylar?

Ett ständigt problem: Var stoppar killar sina prylar – typ mobiltelefon, plånbok, ciggpaket etc, när man inte vill ha dem i kavajfickorna?

Svar: Det finns mindre väskor (pouch på engelska) för killar som är snygga och praktiska. Som denna här intill från Balenciaga. (Det jobbiga är att slarvar man bort väskan, tappar man allt.)

snygg-vaska

2. Dags för guldklocka?

Äger en stål- och en sportklocka och är nu lite sugen på ett guldfärgat armbandsur. Vad ska man tänka på när det gäller kläder och klocka i guld?

Svar: Att en guldfärgad klocka är det mest synliga du kan bära. Välj därför en ganska enkel och enfärgad klädsel, till exempel en svart eller grå kostym.

rolex-snygg-klocka

3. Väska för dressad stil?

Hej Daniel. Jag letar efter en axelremsväska som inte känns som en modell som cykelbud eller skolbarn har. Alltså någonting mer vuxet och elegant.

Svar: Jag gillar portföljen ”Icon Briefcase” från svenska Tärnsjö Garveri. Hög kvalité som kommer att hålla livet ut.

4. Hatten är huvudsaken?

Hatt eller inte på sommaren? Kan inte riktigt bestämma mig. Och vilken typ i så fall?

Svar: Beror på vilka slags kläder man har i övrigt. Jag är ganska enkelt och sportigt klädd – då räcker det med en traditionell baseballkeps. Är du en kostymman på sommaren skulle jag föreslå en klassisk Pananahatt. Enormt stiligt.

5. Rätta ryggsäcken?

Jag letar efter en ryggsäck som både är funktionell men inte för sportig eftersom jag vill använda den när jag går till jobbet.

Svar: Svenska skomärket Eytys har lanserat en vattentät ryggsäck som är extremt minimalistisk i formen och därför passar till en dressad stil.

snygg-ryggsack

6. Stiliga smycken?

Använder du smycken och i så fall hur ser de ut? Vill ha tips på schysta och snygga produkter.

Svar: Jag har nästan aldrig smycken, på sin höjd något armband då och då. Om jag skulle använda något just nu är det All Blues extremt fina ringar och armband.

armband-all-blues

7. Vilket bälte ska jag välja?

Vilken typ av bälte passar bäst till ett par vanliga chinos?

Svar: Ett flätat bälte i mocka eller nylon. Eftersom chinos representerar en casual stil kan det se märkligt ut med ett elegant bälte. Precis som det flätade bältet inte passar till formell klädsel.

snyggt-skarp

8. Snyggaste resväskan?

Vilken väska rekommenderar du om man vill resa med stil? Weekendbag har jag, behöver mer rejäl väska men som ändå funkar som handbagage.

Svar: Jag skulle investera i en kabinväska från Rimowa eller Samsonite. Överlägsen kvalitet som kommer att hålla livet ut.

sygg-resvaska

9. Slitstarka strumpor?

Vad ska man välja för material i strumpor? Är det ull eller bomull som gäller?

Svar: Ull i en tunn kvalitet. Den andas mycket bättre än bomull. Kashmir är såklart lyxigt för fötterna men extremt känsligt för slitage. Det blir nästan direkt hål och de ska även tvättas för hand.

10. Stil på slipsen?

Är bjuden på bröllop utan någon speciell dress code. Jag har tänkt att bära marinblå kostym och vit skjorta men tvekar kring slipsen. Jag känner mig oftast stel i slips men vill heller inte verka nonchalant och inte ha någon alls. Har du någon idé på hur jag löser detta problem?

Svar: Välj en stickad eller virkad slips som känns yngre, ledigare och mer sportig än en traditionell sidenslips. Jag förslår en marinblå smal modell med en diskret rand.

Det här är en del av artikelserien 50 frågor om stil – här hittar du andra artiklar med de vanligaste frågorna om manligt mode!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 14:04