Annons
Annons

HBO har hackats – manus till Game of Thrones har läckt ut

"HBO is falling." Så rubricerades mejlet från gruppen som hade hackat sig in i HBOs servrar och stulit osläppta manuskript, filmer och serier – bland annat till "Game of Thrones". Intrånget har bekräftats av HBO men inga filer har ännu läckt ut till allmänheten.

Erika Bergman

I söndags nåddes flertalet reportar i USA av ett mejl rubricerat ”HBO is falling”.

Meddelandet löd: ”Ni är tursamma att vara de första pionjärerna att bevittna och ladda ner läckan. Njut och sprid ordet.” Tillsammans med länken bifogades även kontaktuppgifterna till HBOs kommunikationschef Jeff Cusson.

Annons

Gruppen säger sig ha kommit över en massiv mängd osläppta filmer, serier och manuskript som de nu håller i förvar, men säger snart ska läckas ut till allmänheten.

Gilla Cafe.se på Facebook

HBO ville först inte uttala sig om saken men bekräftade sedan att de blivit utsatta för dataintrång och att hackern fått tillgång till hela 1,5 terabyte data från olika serier, däribland manuskript till kommande Game of Thrones-avsnitt.

Mängden material gruppen kommit över påminner om den hackningskupp som Sony Pictures utsattes för 2015, då flertalet osläppta filmer läckte ut. Med tanke på mängden material som gruppen kommit över befarar man att läckan kommer inifrån, något som hade kunnat befläcka HBOs rykte avsevärt.

Gruppen har inte gått ut med något krav om lösensumma i utbyte mot att inte läcka filerna. Ett sådant krav är nog inte heller att vänta. I ett mejl till Wired lovar gruppen att det snart kommer finnas både Game of Thrones-avsnitt och än så länge ej släppta filmer att ladda ner.

Mer Game of Thrones! Läs bland annat om hur du kan undvika förhatliga spoilers och vilka diagnoser huvudkaraktärerna faktiskt har.

Annons

Dela (18)
TweetaLaddar