Annons
Annons

nabil

Efter tre matcher utan seger var det i helgen dags för Nabil Bahouis AIK att trycka dit Helsingborg – och för Bahoui själv att trycka dit ett av säsongens snyggaste mål efter en rusch.

– Jag är verkligen inte snabbast (i Allsvenskan). Det finns många som är mycket snabbare, som Fredrik Brustad i AIK – det är en snabb spelare, säger han.

* * *

24-årige AIK-mittfältaren Nabil Bahoui har blivit intressant för europeiska storklubbar som Real Sociedad och rykten har gått att Inter ville nypa Nabil tidigare i år. Men nu är det AIK och Allsvenskan som gäller.

Annons

Bahoui låg bakom det spektakulära 2-1-målet för AIK mot Helsingborg, 24-åringen drev in från högerkanten och placerade skottet i högra krysset.

– Ibland blir det ett inlägg och ibland ett skott, nu gick skottet i mål, säger han till Dagens Nyheter.

För Café berättar han om träningen inför och under säsongen.

Hur disciplinerad är du?

– Jag försöker så gott jag kan. Vi samlas varje dag klockan nio och tränar fram till eftermiddagen. Under försäsongen är det mycket löpning och styrketräning inne på gymmet. Under själva säsongen blir det mer individuellt och man måste ta mer eget ansvar.

Gör du det då?

– Ja. Vi har ofta personliga mål med vår träning och jag vill bli bättre på allt. Men jag tränar framförallt på ett sätt som förebygger skador.

Du tillhör generationen som var väldigt ung när Zlatan slog igenom, hur var det att spela med honom?

– Det är ju en barndomsdröm att få spela med honom. Redan första träningen med landslaget fick jag rådet att inte titta på Zlatan under match. När han får bollen är det bara att löpa, bollen kommer till dig ändå.

Hur skulle du placera dig då? Är du snabbast?

– Nej, jag är verkligen inte snabbast. Det finns många som är mycket snabbare, som Fredrik Brustad i AIK – det är en snabb spelare.

Hur snabb är du då?

– Jag springer 30 meter på 3,93 sekunder.

Hur ser dina träningar ut?

Jag gillar så matchlika övningar som möjligt. Då blir det många tävlingsövningar, som att spela två och två, slå inlägg och försöka göra mål. Under försäsong tränar vi mycket kondition och styrka men det är sällan du springer 100 meter i samma tempo under en match.

Det är snarare explosivitet som gäller?

– Precis, det tränar man upp genom att exempelvis springa intervaller med snabba start och stopp. Då kommer explosiveten. Sen måste man ju springa långt för att hålla konditionen igång, det krävs disciplin.

Erik Lejdelin 

Foto: Henrik Halvarsson

Så tränar Nabil Bahoui – 8 övningar i ett svep 

  • Explosiva armhävningar
  • Växel utfallshopp
  • Fällkniven
  • Ryggresningar i kontrollerad form
  • Sidoplanka rodd med gummiband
  • Sidoplanka rodd med gummiband(andra sidan)
  • Burpees utan armhävning men med hopp med knäna upp.
  • Mountainclimbers (en övning där man ligger i planka och växelvis driver knäna mot bröstet till och i högt tempo).

Kör alla åtta övningar i ett svep. Vila sen 2-3 minuter och fyll på med vätska. Upprepa sedan svepet med övningar igen, totalt 4-6 vändor.

* * *  

Läs också!

22 ord som du förstår om dina päron kommer från Stockholm

11 kändisar som ser exakt ut som två andra kändisar ihop

7 saker som kommer hända om Måns Zelmerlöw blir världskändis

Annons

Dela (8)
TweetaLaddar