Ikea i futuristiskt designsamarbete med NASA

Ikea samarbetar med den amerikanska rymdjätten NASA – och kollektionen ser precis så sci-fi ut som man tror.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-28 16:08  |  Lästid: 2 minuter

Efter att Ikea:s designers besökt den amerikanska rymdorganisation NASA:s Mars-träningskoloni i Utah har nu den svenska möbeljätten släppt de första bilderna på kollektionen, skriver Designboom. Samarbetet med NASA är nästa i raden av högprofilerade Ikea-samarbeten – och visst är kollektionen så sci-fi som man kan tänka sig.

Kollektionen kallas för RUMTID och fokuserar på urbana, mindre boenden med de passande teman: tid, rymd, vatten och luft. I kollektionen ingår bland annat en luftrenare och innovativa belysningslösningar.

”Vi vill lära oss från extrema scenarion och koppla ihop dom med jorden, fokuserat på urbana, minde ytor”, säger Siri Skillgate, en av fem designers som varit involverad i kollektionen, och fortsätter:

”I Tokyo finns det ett inneboende tänk kring boende på mindre ytor vad det gäller moduler och mobilitet. Vi kände oss väldigt inspirerade av alla intressanta lösningar i folks hem – speciellt när det kommer till förvaring”.

Ikea och NASA:s kollektion kommer att skeppas ut i fyra olika omgångar och vara tillgänglig under en begränsad tid. Den första lanseringen är planerad till 2020.

Se alla bilder från den futuristiska kollektionen här:

Mer läsning från Café!

Cafés unika position på Paris modevecka: ”Kanye luktade dyr parfym”

Sommarens drink är Centralamerikas svar på gin och tonic

10 lysande ljudböcker som kommer rädda din sommar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:39