Insta-kontot samlar skor som är så fula att du blir kränkt

Glöm Pumas gamla rallydojor. Glöm fotriktiga gubbkängor och lersmutsiga tygskor – detta är fula skor på riktigt!

Joel Linde  |  Publicerad 2018-01-29 13:33  |  Lästid: 2 minuter

Det ligger alltid ganska nära till hands att skratta åt nya modetrender, som anses för extravaganta, opraktiska eller helt enkelt orimligt dyra. Lyxmärket Balenciaga har alltid fått ett stort mått av skrattet för just den sistnämnda faktorn, som till exempel när de gjorde en väska som liknade den klassiska IKEA-påsen Frakta, fast för 20 500 kronor i stället för 5.

De fick en ny släng av sleven när de presenterade sina “ful-sneakers” Triple S, som innan den senaste trenden började ta över marknaden hade misstagits för ett fynd ur upphittat-lådan utanför gympasalen på lågstadieskolan i Arvika. Prislapp 8 100 kronor.

Men fult är hett nu – vänta bara tills du läst senaste numret av Café! Fast Instagram-kontot “Crimes against shoemanity” har tagit fult till en helt ny nivå. En nivå som vi hoppas aldrig blir verklighet.

i-D Vice har pratat med kontots skapare om den mystiska lockelsen av det fula.

– Jag får en fysisk reaktion när jag ser en ful sko. Det är nästan primalt, jag känner det inombords. Jag är uppenbarligen inte ensam om detta och det är bra att dela med sig av den här känslan.

På frågan om varför vi gillar det fula säger hon:

– Det kan säkert ha något att göra med att de är något som är helt annorlunda. Vi är så vana vid att bli tvångsmatade vad som är snyggt och vad som trendar i media, även om fult är trendigt just nu, antar jag. Det kanske känns bra eller som ett alternativ att titta på något som provocerar fram en reaktion, även om det är en negativ reaktion.

Han nämner också Ugg och samarbetet med Y/Project, där de nyligen presenterade knähöga Ugg för män.

– Varje gång jag ser någon som har såna där tå-lösa skor tänker jag "vad hände i ditt liv som fick dig att tycka att det där är okej?". Jag ska ärligt talat säga att jag inte känner till de ortopediska egenskaperna som kanske hjälper människor, men jag är ändå säker på att det måste finnas något annat du kan ha på dig?

Kolla in några andra riktiga styggelser till skor här nedan.

View this post on Instagram

#mood #cameltoe #wcw

A post shared by ?????? ??????? ?????????? (@crimesagainstshoemanity) on

Nu återstår att se om hon får rätt på sina förutsägelser för 2018.

Läs också om de 5 största skomisstagen män gör – enligt kvinnorna på Elle!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:58