Internetfenomenet Andy King från Fyre-dokumentären får egen tv-serie

Andy King från dokumentären Fyre Festival.

Eventarrangören Andy Kings bevingade citat ”Jag kom till kontoret, fullt beredd på att suga honom” från Netflix ”Fyre Festival” har, som det heter, gett ringar på vattnet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-03 11:52  |  Lästid: 2 minuter

Netflix dokumentär om sol- och vårarefestivalen Fyre har varit en av internets främsta popkultursnackis senaste veckorna. Den verklighetsfrånvända startup-mannen Billy McFarland och den megalomana rapparen Ja Rule anordnade 2017 en luftslottsfestival på en ö utanför Bahamas – till ett historiskt uselt resultat.

De fanns mycket att låta de berömda ögonbrynen höjas till i efterspelet kring festivalfloppen, men frågan är om inte festivalens producent Andy King har kammat hem flest rubriker. I dokumentären berättar den mycket mjuka och behagliga Andy King om en incident som involverade vattenflaskor, hot om saftiga böter, tulltjänsteman och en minst sagt udda önskan från Fyre-ägaren Billy McFarland. En udda önskan om att suga av en tulltjänsteman som den gode Andy King var full beredd på att genomföra.

Efter att King i dokumentären breddat betydelsen av uttrycket ”ta en för laget” har internet, med hjälp av tonvis av memes, hjälpt till att katapultera världens just nu populäraste eventarrangör till globalt (nåja) kändisskap. Tack, internet!

När Netflix lät intervjua Andy King om den överväldigande responsen kring dokumentären fortsatte han att kamma hem snällispoäng. Han hade inte riktigt koll på vad memes är (”kallas det ME ME?”) och betonade att det bästa hans nyvunna kändisskap hjälpt till med är att crowdfunda pengar till olika personer som jobbade med festivalen men som aldrig fick betalt. Viktigt och fint!

Inte helt överraskande är nästa steg i hans karriär ett eget tv-program. För Vanity Fair berättar Andy King att tre olika förslag om tv-program presenterats för honom sedan Fyre Festival-dokumentären.

”Du är för ung för att minnas detta, men i världen av gammel-tv var det The Carol Burnett Show och de här roliga, lätta, sorglösa programmen som inte var brottsrelaterade”, säger han och fortsätter.

”Du ser attraktiviteten hos HGTV (amerikansk tv-kanal, reds. anm.) i dag. Folk älskar Flip of Flop eller Fixer Upper. Vi kan säga att programmet kommer att handla om att arrangera galna events – och vad som krävs för att få dom att hända. Det kommer att bli cliff-hangers, och man kommer att få följa mig och se hur jag lyckas fixa allt.”

Ett fjäderlätt tv-program med den mjuke Andy King som arrangerar events. Tja, det kan säkert vara, som det heter, nåt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-04 11:23