Annons
Annons
Strömstedt

Jenny Strömstedt, 42, är journalist och programledare.

 

Vilken är din största framgång i livet?
– Att jag har en stor, brokig familj med många förgreningar som verkligen gillar att vara med varandra.

Och din största motgång?
– Privat är det att det var svårt att få mina första barn och att ett äktenskap gick åt pipan.

Annons

Ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?
– Från IVF-kliniken på Karolinska sjukhuset som berättade att jag var gravid, sannolikt med tvillingar.

Vilken är din största fobi?
– Jag har på senare år fått ett slags klasutrofobi. Jag drabbades första gången längst bak i en van utan sidodörrar, och måste numera alltid sitta vid dörren för att potentiellt sett kunna kasta mig ut.

Vad är det närmaste du kommit att dö?
– I ett propellerplan mellan Kampala och Johannes­burg. Båda motorerna stannade och planet bara föll rakt ner. Lyckligtvis fick de igång skiten.

Hur skulle du vilja dö?
– Jag tror att jag vill bli så gammal att jag blir trött på livet. Sen tar jag ett stort glas rödtjut med väninnan på hemmet, ursäktar mig och stapplar till sängs för att under natten få hjärtstillestånd och dö.

Vilken är din favoritsvordom?
–Fan.

Vad hatar du mest av allt?
– Fanatism av alla sorter och dess konsekvenser för människor som utsätts för den.

Vilken bok har betytt mest för dig?
– Bimbobakslaget om mediebilden av kvinnan som jag skrev med Kristina Thulin för 15 år sen. Så sent som häromdagen kom det fram en tjej med en tummad kopia och ville ha den signerad.

Det konstigaste ställe du har vaknat upp på?
– Det är min hemlis, hehe.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?
– ”Luca Brasi sleeps with the fishes” i Gudfadern.

Vad är ditt favoritgift?
– Alkohol, i rimliga mängder.

Vad smugglade du in i landet senast?
– Tio kilo mango från Senegal.

Märkligaste ryktet du har hört om dig själv?
– Alexander Bard spred ett rykte i mailgruppen Elitlistan att jag var känd för att ha gruppsex med alla möjliga kända personer. Han var sur för att jag hade skrivit en anti-drogkrönika i Expressen. Vi har dock talat ut om detta och jag tyckte på det hela taget att ryktena gav min karaktär ett spännande skimmer.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende…

– Om jag ville ändra det hade jag redan gjort det.

Vilken är ditt livs bästa respektive sämsta affär?
– Min både bästa och sämsta affär var en lägenhet jag köpte efter skilsmässan. Den var underbar och fick mig att må bra. Mäklaren som senare hjälpte mig att sälja den var usel, men jag hade bråttom. En månad senare såldes den igen, för en miljon mer.

Jonatan loxdal

 

* * *

Läs också!

Jesper Parnevik: ”Vi singlade slant, jag förlorade och fick Mia”

Kristoffer Triumf: ”Winnerbäck har lovat att spela en trudelutt”

Ronnie Sandahl: Björn Ranelid skickar fortfarande hotmejl till mig

Annons

Dela (20)
TweetaLaddar