Kiss släpper gin inspirerad av rockbandets klassiska låt

Gene Simmons och gänget i Kiss (rockband) AB utvidgar produktportföljen med ginen Kiss Cold Gin.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-06-21 12:42  |  Lästid: < 1 minut

Rockbandet Kiss är ungefär lika kända för sin musik som sin utbredda kommersialisering med bandets teatraliska smink som främsta gimmick. Tv-spel, (mega)dockor och Lotto – det är få marknader som Kiss, anförda av affärsmannen Gene Simmons, inte varit inne och kikat på.

Nu släpper bandet nästa produkt som känns som en given barskåpsfavorit för alla medlemmar i Kiss Army. När Kiss förra året släppte en rom spekulerade Café fritt i vad nästa produkt skulle vara: ”Näst på tur i Kiss dryckesbukett bör väl ändå vara en välkyld gin?” skrev Cafés främsta Kiss fan Tom Cehlin Magnusson och mycket riktigt, nu kommer det en välkyld gin döpt efter låten Cold Gin från 1974.

”Kiss Cold Gin är en högkvalitativ gin som fullkomligt andas rock’n roll och liksom bandet är drycken både djärv och kompromisslös. Inspirerad av Kiss rötter i New York City är ginen en smakexplosion som spränger gränser och alltid vrids upp till 11”, skriver man på rock’n’roll-vers i pressmeddelandet.

Ginen har destillerats fem gånger, där basen består av enbär, citronskal samt ett urval av noggrant utvalda kryddor. Smaken kännetecknas av enbär, citrus och örter.

Kiss Cold Gin lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 21 juni (nr 52627), har en alkoholhalt på 40 procent och kostar 339 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-06-21 12:46