Hoppa till innehåll

Komikerns app tar upp kampen mot ”sköna” snubbar

Jakob Adolfsson

Komikern Hassan S. Alis Boy Bye Bot är senaste vapnet mot oönskade dickpics. Boten ska vid behov ta ett snack med efterhängsna killar och uppmuntra till spermadonationer i stället för att skicka snoppbilder.

Oönskade dickpics på Tinder, ett A4-långt svar på ett nej och diverse sexuella innuendos i förbifarten är knappast sällsynt om du är kvinna. Lösningen på detta kan vara det nya chattprogrammet Boy Bye Bot.

Boten är skapad av den Chicagobaserade komikern Hassan S. Ali. Idén kom från att Ali fått höra en historia för mycket om nedvärderande kommentarer och oräkneliga förfrågningar om nakenbilder från hans kvinnliga vänner samt Beyoncé-låten Sorry.

Boten är en vidaregång på Jonah and Chelsea Peretti’s Rejection Hotline som var ett nummer vem som helst kunde ge ut vid ointresse på krogen. När personen ringde numret fick de höra ett förinspelat meddelande som berättade kort och koncist att du inte var intresserad. Boy Bye Bot utgår från samma koncept men i stället för ett röstmeddelande har den ett antal svar i textform.

En undersökning av MSI Research från 2016 visar att svenska män rätt duktiga på att plåta sina kön och skicka det vidare till andra. Enligt undersökningen ligger vi fjärde högst på den globala topplistan när det kommer till nakenplåtningar. I Europa är Sverige på andraplats efter Storbrittanien.
En undersökning av MSI Research från 2016 visar att svenska män ligger högt upp på listan över tagna och skickade nakenbilder. Enligt undersökningen ligger Sverige fjärde högst på den globala topplistan och i Europa är Sverige på andraplats efter Storbritannien.

Hassan S. Ali har även sagt att han ville att samtliga svar från boten skulle vara konstiga, märkliga och humoristiska. 75 procent av svaren i botten ska enligt Ali vara baserade på vad personen på andra sidan skrivit. Exempelvis om någon skickar en specifik emoji eller mening. De resterande 25 procenten är slumpmässiga.

Men oavsett om du kämpar mot dagens leverans dickpics eller bara vill få gotta dig ner dig i Boy bye bots konversationer med främlingar; förtrösta icke! Du kan läsa loggarna här.

Så här kan det se ut när Boy Bye Bot arbetar. Kanske dags för en liknanden app i Sverige?
Så här kan det se ut när Boy Bye Bot arbetar.

Boy Bye Bot-projektet söker just nu sponsorer för att kunna fortsätta. Företag har med andra ord chansen att få just sin produkt omnämnd i ett av botens många textsvar.

Ett exempel på hur ett sponsrat meddelande skulle kunna se ut i Boy Bye Bot,
Ett exempel på hur ett sponsrat meddelande skulle kunna se ut i Boy Bye Bot.

Ali har tidigare även gjort en bot som simulerade att messa med Drake.

Café har tidigare skrivit om dickpicks i en serie artiklar där vi bland annat pratat med en kille som skickar dick pics och en tjej som fått ta emot dick pics. Du hittar artiklarna här.

Läs också: Mest sökta porren i Sverige 2016 är så sjukt svensk >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.