Konspirationsteorin i 24 steg om Kanye Wests senaste utspel

Kanye West har alltid varit lätt (?) excentrisk men senaste veckorna har varit något slags rekord och skapat förvirring kring hans beteende. Nu finns en teori om varför 'Ye beter sig som han gör.

Mikael Holm | Foto IBL  |  Publicerad 2018-05-03 16:01  |  Lästid: 2 minuter

För att kunna ta oss fram till den senaste ingrediensen i Kanye-soppan behöver vi först sammanfatta vad som har hänt den senaste tiden.

1. Twitter-comebacken

Efter en lång paus från Twitter gjorde Kanye West comeback genom att annonsera att han ska släppa två nya album i juni. Det kändes som att alla svävade på moln och plockade fram sina finaste rosa pikéer.

Men det går, som bekant, snabbt i kändisvärlden och nu är det inte med samma glädje i rösten folk talar om Kanye.

2. Twitter-backlashen

Förra veckan twittrade rapstjärnan sitt stöd för Donald Trump på mer än ett sätt, till exempel sa han “Vi är båda drakenergi. Han är min bror”. Vissa reagerade positivt, bland annat presidenten själv som tackade Kanye och sa “Very cool!” men det var även negativa reaktioner bland Kanyes tidigare (?) supportrar.

Den tidigare kollaboratören Frank Ocean publicerade en bild från när Kanye sa att tidigare presidenten George W. Bush inte brydde sig om afroamerikaner, och smörsångaren John Legend twittrade om sin besvikelse genom att skriva “Jag tror det finns en tröst i hoppet om att det inte ska finnas någon rasism i framtiden”.

Men det var inte heller allt.

3. Twitter-teorin

I tisdags dök Kanye oväntat upp på TMZ’s huvudkontor och sa saker om slaveriet som minst sagt kan klassas som mindre smart och genomtänkt. Han möttes av massiv kritik och beslöt sig att förtydliga vad han menade. Det hjälpte föga, och nu finns det en teori på Twitter som blivit viral.

Teorin går ut på att allt som Kanye gjort sen han kom tillbaka till Twitter och det offentliga ögat är ett konstprojekt som kommer att avslöjas när stjärnans nya album kommer ut.

Teorin går ut på att allt Kanye gjort och sagt senaste veckorna är planerat i varje minsta detalj. Men du gör bäst i att läsa den själv här nedan.

Det krävs sannerligen en foliehatt för att tro på allt det här men samtidigt ska man kanske inte utesluta någonting med tanke på att det är Kanye West det handlar om. Vi sitter spänt och väntar på svaret!


Mer om Kanye West från Café!

Kanye West släpper två (!) nya album i sommar

Därför korsfäster konstnären Kanye ”Yeezus” West

Kanye håller sitt löfte – nu finns “Yeezys for everyone”


 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar