Hoppa till innehåll

Kylig stämning i trailern till ”True Detective: Night Country”

True Detective säsong 4

Alaska ser rekordkallt ut när Jodie Foster och Kali Reis detektiver försöker lösa ett mystiskt fall i den fjärde säsongen av ”True Detective”.

Packa din varmaste parkas. Den fjärde säsongen av den hyllade thrillerserien True Detective utspelar sig på Alaska och det är inte bara morden som Jodie Fosters karaktär ska lösa som känns iskalla.

Första säsongen avTrue Detective släpptes 2014 och eleverade Matthew McConaugheys status som skådis på samma sätt som Adam Sandler fick ett erkännande efter Uncut Gems. Den första säsongen är fortfarande den bästa och mest stilbildande installationen i serien. Än idag snackar folk om att något känns ”väldigt True Detective” och syftar då på den ruggiga stämningen i Louisianas sumpmarker.

Den tredje och senaste säsongen med Mahershala Ali som brottsutredande snut kom 2019 och var inte dum alls. Fyra år senare är det dags för nästa säsong och den här gången delar Jodie Foster och Kali Reis (mest känd som proffsboxare) på huvudrollerna som mordutredare.

Så här skriver HBO om handlingen:

”När den långa vinternatten faller i Ennis, Alaska, försvinner de åtta männen som driver Tsalal Arctic Research Station spårlöst. För att lösa fallet måste detektiverna Liz Danvers (Foster) och Evangeline Navarro (Reis) konfrontera mörkret de bär inom sig och gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.”

Nu är den första trailern till kommande säsongen, som förväntas släppas efter sommaren på HBO Max, här och Alaska har nog aldrig sett kallare ut. Frusna lik staplas på hög, isen krakelerar och mystiska, målade, symboler verkar ha något att göra med de försvunna personerna på forskningsstationen. Dessutom verkar inte Foster och Reis karaktärer dra helt jämnt.

Se trailern till True Detective: Night Country här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.