Annons

Mackmyra i exklusivt samarbete med Plantation Rom

Den karibiska romproducenten Plantation Rum släpper två exklusiva rom som slutlagrats på svenska whiskyfat från Mackmyra.

Andreas Grube
Mackmyra i exklusivt samarbete med Plantation Rom

Redan för ungefär ett år sedan släppte Mackmyra en whisky som hade slutlagrats på romfat från Plantation. Nu fortsätter samarbetet men den här gången vänder man på steken – Plantation släpper två stycken olika Rom som fått sin finish av Mackmyras typiska små fat.

Annons

Café har provsmakat båda sorterna som släpps i 2 200 respektive 702 flaskor.

Den första, Plantation Barbados XO Single Cask Ambassador Rök (nr 99323, 999 kr), har först lagrats på bourbonfat i fyra år, sedan cognacsfat i ett år och till slut ett år i Mackmyra Ambassadorfat. Den här romen känns fortfarande hyfsat ung i stilen, med gott om pepprig krydda och torkade örter som topping över en bas av choklad, sirap, nötter, kryddnejlika och lätt tobaksrökighet. Släpps i 2 200 flaskor.

Gilla Cafe.se på Facebook

Den andra, Plantation Barbados 16YO Single Cask Elegant (nr 99274, 999 kr), är betydligt mer avrundad i stilen, tack vare längre fatlagring (elva år på bourbonfat, fyra på cognacsfat och ett år på Mackmyra Swedish Oak). Här bjuds på gott om vanilj, kokos och kanel i doften, och i smaken såväl kryddnejlika och lakrits som sirap och nötter. Släpps i 702 flaskor.

Måste jag välja en favorit tycker att den senare är den bästa och mest intressanta, även om bägge håller grymt bra höjd.

Flaskorna finns att beställa från och med 3 november.

Annons

Dela (176)
Tweeta

Annons


Laddar