Hoppa till innehåll

Mannen vägrar släppa ölglaset mitt i terrorn – hyllas som ”sann britt”

Joel Linde

Efter varje fruktansvärt terrordåd får vi höra samma mantra: ”Fortsätt leva era liv och göra det ni älskar”. Den här mannen gör precis det.

Samma dag som britterna samlades för att hedra offren i terrorattacken i Manchester skedde ett nytt terrorattentat i landet, i London. Tre män i skåpbil körde på människor på London Bridge och fortsatte sedan att knivhugga folk på Borough Market.

Polisen svarade otroligt snabbt och hade skjutit samtliga tre gärningsmän till döds inom åtta minuter från första larmet, rapporterar brittisk media.

Dessförinnan var paniken av förklarliga skäl total. Människor sprang, tog skydd, grät, ringde familj och vänner. Men en bild som fångats av människor mitt i tumultet får folk att – om än bara för en stund – tänka på något annat än det fruktansvärda som sker precis runt hörnet.

I en flyende folkmassa går en man i täten med ett slående lugn. Hans ena hand greppar ett välfyllt ölglas, medan den andra verkar mana till lugn.

Bilden snappades upp i Sky News rapportering från platsen och hamnade på Twitter där den fick enorm spridning.

”Människor flyr London Bridge men grabben till höger spiller inte en droppe. Gud välsigne britterna!”, skriver Howard Mannella.

Bilden väckte starka reaktioner. Medan vissa menar att det är osmakligt att skämta så nära inpå attacken hävdar andra att humor är precis vad som behövs för att kunna fortsätta leva sina liv. Dessutom var det många som relaterade till den unge mannens bottenlösa kärlek för öl.

https://twitter.com/Jenni__Mari/status/871138171907657728

Oavsett vad vi tycker om skämt i mörka stunder så är denna man definitionen av en människa som fortsätter leva sitt liv som vanligt.

Missa inte Coldplays ”Fix You” och andra rysligt bra framträdanden från välgörenhetskonserten One Love Manchester.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.