Män med ölmage är bättre i sängen – enligt studie

Glöm sexpack och minimalt med underhudsfett – ju större mage, desto bättre i sängen är du, enligt en turkisk studie.

Mikaela Råberg | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-07-09 15:40  |  Lästid: < 1 minuter

Det är kanon att ha ”lite att ta av” – i alla fall om man ska tro på resultatet som ett gäng turkiska forskare kom fram till. En kraftig man med stor mage är bättre i sängen än sina mer vältränade eller slankare likar. Om bra i sängen bara tar hänsyn till hur uthållig man är, vill säga.

Studien gjordes på på Erciyes University i Kayseri, Turkiet och forskarna jämförde BMI och sexuell prestation för 200 män, gällande prestation kollade forskarna endast på uthålligheten innan orgasm. Det visade sig att män med högre BMI – och en uppenbart större mage – orkade hålla igång 7,3 minuter, vilket är längre än genomsnittet, som ligger på 6 minuter.

Män i den slankare gruppen presterade i genomsnitt två minuter och många av dessa led dessutom av för tidig utlösning, enligt studien.

– När BMI:et ökade, sjönk antalet patienter i gruppen av män som ejakulerade för tidigt, står det bland annat i rapporten enligt Huffington post.

Så vad kan det då bero på, att män med mer fett – i synnerhet runt magen – klarar av att prestera längre i sängen?

Experterna tror att det kan bero på att fettet i magtrakten betyder att man har mer östradiol, även kallat estradiol, som är det viktigaste av östrogenerna.

Östradiol betraktas ofta som kvinnligt könshormon, men även män har det och hos dem är det ett viktigt hormon när det kommer till att fördröja orgasmen.

Utöver den sexuella funktionen är östradiol viktigt för skelettet. Det är också östradiol som möjliggör spermieproduktionen hos mannen.

Den turkiska studien menar dessutom att män med mindre ”maskulin” kropp (i det här fallet syftar forskarna på att en maskulin kropp är lika med en vältränad och hård kropp) är mer uthålliga i sängen, jämfört med männen med ett mer ”maskulint” yttre.

Källa: Huffington post, Your tango, Standard media.

Artikeln publicerades först på MåBra.

LÄS OCKSÅ:

33 regler alla män måste följa när de pratar om sex

Ugandas president vill förbjuda oralsex: ”Munnen är till för att äta med”

6 steg till perfekt sex under småbarnsåren

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:23