Hoppa till innehåll

BBQ-skolan 7: Pulled pork taco

Om man har riktigt bra kött så behöver man inte så mycket grejer till. Pulled pork är en riktig BBQ-klassiker och tillsammans med bara lite bröd och guacamole (och kanske lite knapriga bitar fläsksvål) är det en måltid värdig en grillsugen kung eller drottning. Pulled pork Saftig, rökigt och mört men med knapriga bitar karamelliserat … Continued

Om man har riktigt bra kött så behöver man inte så mycket grejer till. Pulled pork är en riktig BBQ-klassiker och tillsammans med bara lite bröd och guacamole (och kanske lite knapriga bitar fläsksvål) är det en måltid värdig en grillsugen kung eller drottning.

PP

PP2
PP3
PP4

Pulled pork

Saftig, rökigt och mört men med knapriga bitar karamelliserat skorpa. OMG. När du monterar tacon tänk: Mycket kött, lite guacamole.

Du behöver: En hel bit fläskkarré, rendevous dry rub (recept hittar du här), en deciliter rapsolja, en deciliter vitvinsvinäger.

Så gör du: Gör iordning grillen för indirekt värme. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet innan du du lägger det på den delen av grillen som inte har glöd under. Placera sedan ett fat med vatten under köttet så att det inte blir för torrt. Släng på en näve mesquite på glöden och lägg på locket. Blanda oljan med vitvinsvinägern och de torra kryddorna som du har kvar efter att gnidit in köttet. Pensla sedan köttet en gång varje kvart. Flytta runt det så att det blir jämnt tillagat. Kasta på ett par nävar mesquite en gång i halvtimme. Lägg på mer kol när det behövs. Fortsätt sedan så i två och en halv timme. Fortsätt sedan att tillaga köttet, men utan rök, i ungefär en och en halv timme till. När köttet är färdigt tar du ut det och låter det vila. Finfördela sedan köttet med två gafflar och ta bort eventuella bitar fett. Servera i värmda tortillabröd med guacamole och, om du känner för lite krisp, bitar av knaprig fläsksvål. Jag dör va gott.

PP5

Guacamole

Den lena guaccan är det enda du behöver att bädda in fläskköttet i. I denna variant, som Nikolas mamma Yvonne står, för ligger tomaterna ovanpå, så att man kan välja om man vill ha med dem eller inte.

Det här behöver du: Avokados (räkna med två per person), 1 vitlöksklyfta per person, färsk chili, pressad lime, hackad färsk koriander, hackade tomater. Salt.

Gör så här: Klubba avokadosarna med en mortel, du får ABSOLUT inte köra dem i mixer, då är du bara lat och kan lika gärna åka och köpa en korv. Pressa i lime, salta, hacka vitlök och koriander, rör om och smaka av förslagsvis med ett tortillachips. Om du är osäker på hur mycket det ska vara av allt så tänk att chilins hetta ska vara i balans med limens syrlighet och saltets sälta. Dekorera med tomater.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.