Sigge Eklund om varför han bär en klocka för 29 000 dollar

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-11-17 13:00  |  Lästid: < 1 minut
sigge eklund rolex

Galen prislapp, absolut – men det är den känslosamma historien bakom som är det mest värdefulla med författaren och podcastprofilen Sigge Eklunds Rolex Oyster Perpetual Submariner Date.

Läs också! Sigge Eklund: ”Jag är sexuellt besatt av min fru”

* * *

Mitt under en känslosam middag tog Fredrik Eklund av sig sin Rolex Oyster Perpetual Submariner Date och räckte över den till brorsan Sigge. Klockan var dock New York-mäklarens allra käraste ägodel – så redan dagen därpå köpte han åter en likadan till sig själv.

– Klockan är som ett band mellan oss nu, säger Sigge. Jag har kommit till en ålder där man inte längre försöker övertala någon att inte ge en saker. När jag jobbade med internet på 90-talet var jag ganska generös mot Fredrik. Vi har alltid tagit hand om varandra.

Vad betyder klockan för dig?

– Min bror bor i USA så det känns värdefullt att ha något som är han på mig. Eftersom den är så tung gör den sig påmind hela tiden. Det känns som att man tar intelligentare beslut när man har klockan på sig.

Vet du vad den är värd?

– 29 000 dollar. Jag kollade faktiskt upp det. Jag lagade spännet på Nymans Ur i Stockholm nyligen och bara det kostade 35 000 kronor.

 

Emil Persson

Foto: Andreas Kock

* * *

Mer mode:

8 grymma halsdukar för dig som vill vara både varm och trendig

Svenska stjärndesignerns nya plagg kan rädda ditt liv (på riktigt!)

Sno stilen! 7 plagg som ger dig Kanye Wests ultramoderna look

5 snyggaste vintermössorna

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 16:23