Netflix avslöjar dig – vid det här avsnittet fastnar du för din nya favoritserie

Olle Arnell  |  Publicerad 2015-11-23 14:42  |  Lästid: < 1 minuter

Vi känner alla igen det; man börjar titta på en serie och rätt vad det är kommer man på sig själv med att klicka på avsnitt 7 medan klockan tickar mot morgon. Någonstans på vägen har man uppenbarligen fastnat för serien och kan inte sluta titta, men det är vid olika tillfällen för respektive serie som tittandet blir som en drog.

Netflix har tagit fram data från de användare som börjat se säsong 1 av en serie mellan januari och juli 2015 för att hitta signaler om när tittarna fastnar för en serie. Närmare 70 % av tittarna som såg det givna avsnittet för när de flesta fastnar för en specifik tv-serie, fortsatte att titta säsongen ut.

Avsnittet då tittarna fastnade är ungefär samma avsnitt i hela världen, men det finns små geografiska skillnader. Till exempel blir holländare förälskade i tv-serier i snitt ett avsnitt före alla andra länder, oberoende av vilken tv-serie det handlar om. Motsatt förhållande gäller i Australien och Nya Zeeland, där tittarna överlag fastnar i en serie två avsnitt senare än i resten av världen.

Vanligast är att om man ser ända fram till fjärde avsnittet så ser man också klart hela serien. Nedan ser du det genomsnittliga avsnittet som får tittaren att fastna för respektive tv-serie globalt:

Bra serier på Netflix

Tv-serierna i diagrammet i ordning: Bates Motel, Better Call Saul, Breaking Bad, Daredevil, Grace And Frankie, House of Cards, How I Met Your Mother, Mad Men, Orange Is The New Black, Pretty Little Liars, Blacklist, Unbreakable Kimmy Schmidt.

Relaterad läsning från Café.se:

De 25 bästa filmerna 2015 >

12 guldklimpar du inte får missa på Netflix, Viaplay och HBO Nordic > 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 14:57