Netflix nya skräckserie om ”Gökboet”-sjuksköterskan ser ut att bli höstens läskigaste

Ratched Netflix

”American Horror Story”-skaparen Ryan Murphys nya serie berättar historien om hur ”Gökboet"-ondingen Nurse Ratched blev som hon blev.

Wilmer Gyllström | Foto: Netflix  |  Publicerad 2020-09-11 15:08  |  Lästid: 2 minuter

Geniet bakom succéserien American Horror Story, Ryan Murphy, är tillbaka med en ny skräckinjagande serie på Netflix – Ratched. Japp, det handlar om Nurse Ratched från Jack Nicholson-klassikern Gökboet från 1975.

Sarah Paulson spelar Nurse Ratched i ”American Horror Story”-skaparens nya psykologiska thrillerserie ”Ratched”.

I Netflix nya skräcksatsning är året 1947, femton år innan Milos Formans Gökboet utspelar sig, och Mildred Ratched, spelad av rutinerade Emmy- och Golden Globes-vinnaren Sarah Paulson, flyttar till norra Kalifornien för att söka jobb på ett psykiatriskt sjukhus där det experimenteras med människors hjärnor och psyken.

Vi får följa karaktären på ett helt nytt sätt då vi får reda på saker från hennes förvirrande förflutna. Ryan Murphy själv har sagt till Vanity Fair att serien är en ”föreställning om hur monstret skapades” och att ”karaktären är en slags symbol för barbarism och institutionellt maktmissbruk. Det som var intressant var att försöka närma sig känslor och detaljer från karaktärens barndom, förhållanden och sexualitet.”

Nurse Ratched i klassiska filmen ”Gökboet”.

Det handlar alltså om en ”origin story”, och det blir ju ibland vad det blir – som i fallet Hannibal Rising. Men av trailern att döma verkar de som uppskattade (läs: skrämdes av) skräckinslagen i American Horror Story få sig en ny dos av samma medicin. Noterbart är också Ratched stilistiska likheter med Netflix succéserie Hollywood från tidigare i år.

Se trailern till Netflix nya skräckserie ”Ratched” här!

Sammanfattningsvis ser Ratched oerhört lovande ut – och vi kommer definitivt att bänka oss för att binge-riva av serien när den har premiär fredagen den 18 september. Det borde du också.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-11 15:46