Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjnummerbluff – Lauls ensamma soff-VM

Créme de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-18 11:35  |  Lästid: 4 minuter

Café kommer att hårdbevaka VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland. Idag handlar mycket om Sverige-Sydkorea. För idag börjar ju faktiskt VM på riktigt-riktigt.

1. Sydkoreas förbluffande tröjnummerbluff

Kommentar: Tjuv- och rackarspelet mellan lagen inför och under VM är i ständig blom. Sveriges premiärmotståndare Sydkorea verkar dock ha gått den extra milen för att förirra den svenska spionen. Inför öppningsmatchen erkände den sydkoreanska förbundskaptenen Shin Tae-Yong att man bytt nummer på sina spelare i träningsmatcherna innan VM – för att förvirra svenskarna:

– De flesta känner igen Ki Sung-yeung (Sydkoreas lagkapten som spelar i Swansea) och Son Heung-min (stjärna i Tottenham), men inte så många andra. Och européer och västerlänningar kan ha svårt att se skillnad på oss asiater… sa den sydkoreanska förbundskapten glatt och erkände samtidigt att tilltaget var just för att förvilla det svenska laget.

Tilltaget känns både kreativt och helt nytt – men kanske inte så effektivt. Den svenska spionen Lasse Jacobsson låter sig varken roas eller luras.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt obegripligt. Jag känner ju igen spelarna ändå, säger han till Aftonbladet.

 

2. Ryska cybertroll oroar

Bild via SR.

Kommentar: Mycket av efterspelet när Donald Trump valdes till amerikansk president har kommit att handla om ryska internettrolls påverkan på det amerikanska valet. Nu när Sverige står inför val är man orolig för ett liknande scenario. Därför kommer man från vissa svenska mediebolags håll att kassera (eller det lite hårdare uttrycket ”bränna”, som Johan Orrenius kallade det i Offsides senaste VM-podcast) datorer och mobiltelefoner vid hemkomst. Johan Ribberheim, säkerhetschef på SVT, säger till SR att man vidtagit extra säkerhetsåtgärder under VM. Bland annat har man sett till att aldrig varit direktuppkopplad mot ett nätverk.

 

3. Neymars hårt sprayade nudelfrilla är VM:s främsta #frillboll hittills

Kommentar: Neymar stod för en fotbollsmässig okej inledning (tre plus tyckte exempelvis Frändén, Nannskog och Eriksson i SVT:s studio) av VM när schweizarna sparkade på hälar, rev i tröjor och nästan massakrerade honom. Men Brasilien och Neymars prestation på planen hamnade i skymundan av PSG-stjärnans Ramennudlar till hårlockar. Äntligen fick vi en VM-hårsnackis, och äntligen blev det lite fart hashtaggen #frillboll på Twitter. Vi hoppas verkligen att vi får anledning att återkomma till #frillboll längre fram i mästerskapet. Vad ska till exempel kroaten Ivan Perisic hitta på längre fram i mästerskapet?

 

4. Därför gör din chef VM:s värsta självmål när hen INTE låter dig se Sverige-matchen

Foto: SVT.

Kommentar: Många snackar om att Sverige kommer att stanna idag 14.00. Ni vet, på det här dra-in-tv-jäveln-på-HJUL-i-klassrummet-sättet när Stenmark åkte andra åket i Schladming 1979. Att då på Skatteverket-manér  boka in ett möte 14-15 idag är att avrätta all form av eventuellt ”bra chef!”-kapital som din chef byggt upp. När tidningen Chefs digitala innehållschef Calle Fleur gästade SVT:s Morgonstudion var det precis det han pratade om. Att se Sverige-matchen tillsammans med sina anställda är en akt av gemenskap som bygger förtroende och bra stämning – till skillnad från att gå efter devisen ”business as usual” som bara, bara skapar badwill. Trilskas din chef ändå med strama fotbollstittarramar? Missa då inte när Cafés chefredaktör Kristofer Steneberg – med just erfarenhet som chefredaktör för tidningen Chef – tipsar om hur du bäst motiverar för din chef att se Sveriges VM-matcher på jobbet.

 

5. Robert Laul verkar ha Sveriges ensammaste VM

Foto: Robert Lauls Instagram.

Foto: Robert Lauls Instagram.

Kommentar: Vi är vana att följa Sportbladets Robert Laul på plats under mästerskapen. Genom åren har han testat spelarnas hotellsängar, skrivit underhållande VM-bloggar och retat gallfeber på Lars Lagerbäck genom att spionera fram svenska startelvor. I år har Laul tagit fasta på att VM följs bäst på hemmaplan. Han och katten Svea verkar se precis ALLTING, och precis ALLTING kommenteras i vlogg-form på hans Instagram. På typiskt ”Berts värld”-manér ligger Laul i #Laulssoffa och ger sina enminutersanalyser efter VM-matcherna. Mysigt för oss som gillar Laul, men borde inte karln ta sig ut och se åtminstone någon av Sveriges matcher bland folk?! Robert, du är givetvis varmt välkommen att se Sveriges matcher med Café på Josefina på Djurgården. Mer info hittar du HÄR.

 

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-18 11:38