Nisse Hallberg: Varför går alla nyinflyttade stockholmare så jävla långsamt?

Nisse Hallberg, arg emoji och Herr Gårman-skylt.

Cafés krönikör Nisse Hallberg är på dåligt humör (igen). Den här gången brusar han upp över folk, företrädesvis inflyttade stockholmare, som hindrar Hallbergs egna mäktiga gånghastighet genom att, ja, blockera vägen – med hiskeligt långsam gånghastighet.

Nisse Hallberg
Nisse Hallberg  |  Publicerad 2020-02-06 14:52  |  Lästid: 3 minuter

Folk kommer skrika klassförakt, småstadshat, översittare – men det skiter jag i. För nu får det vara nog, jag orkar inte längre.

Tidigare har jag bara upplevt detta beteende i Göteborg. Framförallt utanför komplexet som kan komma att vara det vidrigaste köpcentrumet vi har i det här landet, Nordstan.

Vad är det då som får mig att koka och nästan bli våldsam? Vad är det göteborgare gör så himla fel där vid en av Nordstans ingångar varje dag i veckan året runt? Jo, och det här kommer då från en stockholmare. Jag vet att vi inte står högt i kurs utanför våra egna stadsgränser, men vet ni vad? Jag skiter i det, för nu har det gått för långt.

Det som tidigare nästan bara varit ett problem för mig i Göteborg (framförallt utanför Nordstan) och nu spridit sig likt klamydia på en folkhögskola för klassiska musikstudenter är att FOLK INTE VET HUR MAN GÅR, HUR MAN RÖR PÅ SIG I OFFENTLIGA MILJÖER!

Jag vet inte om det är en ny pest som sprider sig snabbt som en löpeld genom det bräckta vattnets huvudstad, men hälften av befolkningen har blivit som lobotomerade.

Det går alltså inte att röra sig på Stockholms gator idag utan att riskera att gå full blown jävla Bas Rutten på nyinflyttade par från Jönköping som liksom bara myser fram på stadens gator i ett tempo så lågt att en man vars huvud precis blir våldtagen av fyra strokes på samma gång skulle framstå som ett dopat hundrameterslopp.

Övergångsställe vid Sveavägen i Stockholm.
Foto: Getty

Folk flyttar hit och tror att deras uppgift är att agera stoppklossar för oss riktiga stockholmare. JA RIKTIGA! Jag sa det, jag gjorde precis skillnad på folk och folk, men någon måste göra det.

Nu kanske det sitter någon nyinflyttad boråsare i sin nyköpta trerummare på Södermalm och känner avsky, men gör det då. Du får komma hit och förstöra bostadsmarknaden hur mycket du vill, SÅ LÄNGE DU RÖR PÅ BENEN.

Och kom nu inte med argumentet om att alla stockholmare är så himla stressade: ”Vad är det ni har så himla bråttom till, ta det lite lugnt.”

Ta det lugnt? Ska vi ta det lugnt? Vad vi har bråttom till? Vi har bråttom till precis allt då du och dina kusiner från Bromölla tävlar i vem som kan ta sig från punk A till B på längst tid. Det är ni som gör oss stressade, ni är tanterna och gubbarna som bröstsimmar i den snabba banan när crawl-mupparna kommer i full fart.

LÄS OCKSÅ: Nisse Hallberg: Därför MÅSTE vuxna människor sluta fråga (tvinga) sina vänner om flytthjälp

Hur mycket jag än avskyr alla dessa elsparkcyklar borde det vara lagstiftat att alla som kommer hit från andra svenska städer ska ha en sån helvetesmaskin fastlimmad under dojorna tills dom lärt sig hur man rör sig och för sig i en stad med fler än 10 busshållplatser.

”Men Stockholm är en växande stad, stockholm skulle stå still utan den växande urbaniseringen.”

Stockholm växer med fyrtiotusen personer per år SOM STÅR STILL.

Ni är dieseln som tankas i en bensindriven bil, ni är människornas spårvagnar, ni är svindåliga på att gå!

I Göteborg så kan jag absolut köpa att jag är en stressad kille på besök och jag kommer på mig själv med jämna mellanrum, får påminna mig själv att jag inte har någon rätt att bli arg då jag är på bortaplan, hur jobbigt det än är får jag helt enkelt bara köpa det. Men när göteborgarna kommer hem till mig är det läge att dom beter sig på samma vis jag gör i deras fina stad.

För att citera den roligaste människan jag vet: ”Ska du lunka, OM du måste lunka, HÅLL HÖGER eller åk tillbaka hem till din stad som saknar rondell!”.

Jag må låta onödigt upprörd över detta jag vet, det kanske är jag som borde tagga ner, bara vara lite ”mañana”. Men det är här jag inser att jag har rätt till 100 procent, för folk som vill att man ska ta det lugnt är en del av problemet. För säger man: ”Kan du bara vara lite mañana”, borde man riskera att hamna i arbetsläger i 4-6 år.

Det ska inte behöva vara dålig stämning, alla är välkomna att bo i Svea rikes huvudstad, jag gör inte skillnad på person och person – så länge dom inte rör sig som hästar fulla på fallfrukt.

Rör på benen, lyft upp blicken och ha ett jävla mål med din fuckin’ promenad.

Löser du det enkla kravet är du mer än välkommen att kalla dig stockholmare.

Tills dess: HÅLL HÖGER!

Ps. Blir du arg av den här texten är du förmodligen en av dom texten handlar om. VÄXLA UPP.


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-06 18:15