Hoppa till innehåll

Nu kan du – teoretiskt sett – köpa en guldpläterad och 20 kilo tung Playstation 5

Guldpläterad Playstation 5 med guldtackor som bakgrund
Wilmer Gyllström

För dig redan har tröttnat på Playstation 5:s plastiga yttre kan du nu köpa ett skal värd en förmögenhet och smycka din nya konsol.

I november släppte Sony sin efterlängtade nya konsol Playstation 5. En stor nyhet – i dubbel bemärkelse. Folk har sedan dess jämfört ”inredningsdetaljen” med ett rymdskepp, andra med byggnader. Konsensus verkar råda kring att det kanske inte är den snyggaste konsolpjäsen på marknaden. Trots eventuella åsikter om utseendet får man konstatera att Playstation 5 är en hit, försäljningsmässigt är det Sonys mest sålda spelkonsol under dess första levnadstid någonsin.

I samband med att Playstation 5 släpptes ryckte Café ut i inredningskonsumenthjälpens tjänst och konstaterade att spelmaskinen ter sig bäst undangömd. Nu har lyx- och flärdmärket Caviar släppt ett sinnessjukt dyrt skal till Playstation 5. Flashigt? Svar: ja. Snyggt? Det går att diskutera.

Skalet liknar ett stenigt landskap och kommer i 18 karats guld och väger hela 20 kg. Jajamen 20 kilogram. Inte nog med det, Caviar har dessutom valt att täcka touchplattan på handkontrollen i guld. Är vi klara där? Inte riktigt än, krokodilläder kröner dessutom handkontrollerna.

Foto: Caviar

CustomizeMyPlates, ett annat företag som pysslar med skal och accessoarer till Playstation 5, fick sig en snärt på fingrarna när de, redan innan Sony hade lanserat PS5, valde att producera olika skal till den nya konsolen. Då med företagsnamnet ”Plate Station”. Detta uppskattades inte av Sony som hotade med rättsliga åtgärder på grund av potentiella patentöverträdelser.

De juridiska komplikationerna mellan CustomizeMyPlates och Sony verkar emellertid inte ha avskräckt företaget Caviar att göra det de är bäst på.

”Inspirationen för formgivarna var guldmalmens unika geometri och stenens graciösa och vackra konturer”, säger Caviar själva om sitt guldskal på sin hemsida.

Så vad kostar då den här guldbamsingen? Enligt australiensiska GQ uppgår det uppskattade värdet till 2 miljoner dollar. Kanske inget för gemene man med andra ord, men väl något för den som har tröttat på originalets designen och har på tok för mycket pengar för sitt eget bästa att sätta sprätt på.

Foto: Caviar
Foto: Caviar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.