Nya studien: Tatuerade människor är mer aggressiva

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-10-16 09:58  |  Lästid: < 1 minuter

Många går till tatueringsstudion för att göra något fint på kroppen men det kanske kan få en oväntad effekt. Enligt den brittiska tidningen The Guardian visar en ny studie att tatuerade människor är mer rebelliska och aggressiva än andra.

* * *

En studie som gjordes på 378 personer i London och genomfördes vid Anglia Ruskin University visade att personer med tatueringar reagerade betydligt mer aggressivt och rebelliskt än de utan tatueringar på kroppen.

The Guardian skriver att deltagarna i studien fick svara på frågor om hur de skulle reagera vid olika situationer, till exempel om de skulle bli arga och käfta emot om någon auktoritet skällde på en eller om man skulle undvika en diskussion.

– En förklaring är att personer som har en högre nivå av upproriskhet har upplevt besvikelser eller frustrerande händelser som de reagerar på genom att tatuera sig, säger professor Viren Swami som ligger bakom studien enligt TT.

Och ju fler tatueringar man har desto argare och uppstudsigare är man, skriver TT.

Kanske ska du därför tänka en extra gång innan du skriver din älskades namn på armen eller skaffar ett kinesiskt tecken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:22