Hoppa till innehåll

Olof Lundh: ”Zlatan antydde att jag hade hackat mig till hans mobilnummer…”

Markus Thunberg

”Cash” är det bästa ord Olof Lundh vet. För Café berättar den 48-årige journalisten på fotbollskanalen.se och TV4 om när han inte fullföljde köpet av en femrummare svart på Östermalm och när han brände pengarna han tjänat under IT-boomen. – Jag trodde felaktigt att jag kunde börsen, säger han. *  * * Vilken är din … Continued

olof

”Cash” är det bästa ord Olof Lundh vet.

För Café berättar den 48-årige journalisten på fotbollskanalen.se och TV4 om när han inte fullföljde köpet av en femrummare svart på Östermalm och när han brände pengarna han tjänat under IT-boomen.

– Jag trodde felaktigt att jag kunde börsen, säger han.

*  * *

Vilken är din största framgång i livet?

– Två barn. Har annars lärt mig att det mesta handlar om tur och tillfälligheter, som att jag föddes i Sverige, i en rätt stabil miljö, och att det snarare handlat om att ta vara på möjligheterna som turen gett mig.

Vilken är din största motgång?

– Min separation.

Ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?

– Jag tokringde på kvällstidningsvis till allt och alla på ett universitet i Chicago för att nå Nobelpristagaren i litteratur, J.M. Coetzee. Blev så förvånad när han svarade att jag gick bet på frågor.

Vilket är det konstigaste sms du fått?

– När Zlatan var arg för att jag hade hans mobil-nummer. Han antydde att jag hade hackat mig till det, men hade själv gett det till mig en månad innan.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?

– Jag fick en oprovocerad blåklocka när jag stod i kön till ett gatukök i Lund och en på en The Clash-spelning på Olympen. Annars har jag klarat mig trots att jag kan vara rätt retlig, kanske är jag hjälpt av längden och bra räckvidd.

Vad är ditt favoritgift?

– Iskall Hof på fat, serverad i ett vinglas.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?

– Dålig på annat än alkohol, försökte lära mig röka och har aldrig gått i gång på narkotiska preparat.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– När jag transportseglade en båt mellan Lissabon och Kanarieöarna. Vi var tre man ombord, ingen hade skepparexamen. Det blåste upp till rejäl storm, vågorna var högre än masten och vi seglade på relingen i ett dygn.

Vilken bil skulle du helst vilja äga?

– Chevrolet Caprice från 1985 med gungande fjädring.

Vad hatar du mest av allt?

– Att vi inte orkar, vågar eller klarar av att ta tag i klimatfrågan.

Vilket är ditt favoritord?

– Cash.

Ångrar du något i livet?

– Från att jag inte tog skolan på allvar till att jag inte fullföljde köpet av en femrummare svart på Östermalm, slog till på en skinnjacka från Chevignon i Paris 1991 eller sprang framför tjurar i Pamplona och allt däremellan. Lika lite som jag tror på den ”lyckliga skilsmässan” tror jag på folk som säger sig inte ångra saker.

Vilken dag har varit den svåraste i hela ditt liv?

– Den 20 mars 2003. Jag hade precis vaknat efter några få timmars sömn då USA angripit Irak och jag som Expressens New York-korre jobbat hela natten. Min syster ringde och berättade att mamma fått cancer som inte gick att bota. Jag bara skrek.

Vilken är ditt livs bästa respektive sämsta affär?

– På A svarar jag: Köpte bostad på Södermalm 1996. På B: Fortsatte att investera aktievinster från it-boomen i nya typer av derivat och papper då jag felaktigt trodde att jag kunde börsen.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?– Att jag alltid vill vinna. Och jag är en usel vinnare.

Jonas Terning

*  * *

Läs också!

De här fantastiska husen kostar lika mycket som en 1:a i Stockholm

Svenskarna driver superstora yacht-veckan: ”Det är klart att folk festar mycket”

De bor i fattiga områden i Kongo – men de klär sig ändå bättre än dig

Grundaren av GoPro håller sitt löfte till rumskompisen – men det kostar honom nästan 2 miljarder

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.