Hoppa till innehåll

Ölfavoriten släpper ljus lager: ”En rak och pang på ölbärs”

Omakas öl Betong

Stockholmsbryggeriet Omaka ger folket vad folket vill ha.

Det är en fin vecka för vänner av en oknusslig ljus lager. Tjeckiska Pilsner Urquell släpptes i veckan som kortburk på Systembolaget. Nu lanserar ölfavoriten Omaka en ljus lager som bryggmästare Hedda Spendrup beskriver som Stockholmsbryggeriets ”mest publika öl hittills”.

Den ljusa lagerölen heter Betong och är döpt efter Omakas brutalistiska betongbyggnad på Uggelviksgatan 2 i Stockholm, där företagets bryggeri, restaurang och bar ligger.

”Med Betong har vi velat skapa en rak och pang på ölbärs, en lager som inte gömmer sig bakom krusiduller”, förklarar Hedda Spendrup.

”I grund och botten är det en öl som är trogen Omaka – balanserad, hantverksmässig och med renhet som påminner om det råa och oputsade i betong. Det är en öl man vill återvända till, och dricka fler av”, säger hon.

Omakas bryggmästare Hedda Spendrup. Foto: Omaka

Hantverksölen är gjord på golvmältad pilsnermalt och säljs i 33 cl burkar med en alkoholhalt på 4,8 procent. Pris: 17,90 kronor per burk med artikelnummer: 32076.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Omaka:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.