Så blandar du Emil Årengs syrliga gindrink Take It Sloe

Emil Årengs drink Take it sloe.

En syrlig gindrink med toner av slånbär, citrus och nypon.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng | Foto: Alexander Ekholm  |  Publicerad 2023-03-28 14:10  |  Lästid: < 1 minuter

Min take på en klassisk sour med toner av citrus och slånbär som är så försvinnande god att du gör smartast i att blanda 4–5 stycken på raken, sila upp i en flaska och förvara i kylen.

Recept: Take It Sloe

Du behöver:

30 ml GinGin Dry Gin (nr 38621)
20 ml slånbärslikör från Spriteriet (nr 38261)
40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
20 ml honungsvatten (60 % honung, 40 % vatten)
1 barsked nypontinktur*,
en nypa flingsalt

*Nypontinktur: Köp torkade nypon på valfri tehörna och låt dra i något riktigt starkt där hemma. Själv använder jag 50-procentig vodka. 15 g per flaska gör att det blir ett satans drag efter bara några dagar.

Gör så här:

Skaka alla ingredienser stenhårt med is i ungefär åtta sekunder. Sila upp i ett iskallt cocktailglas. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-28 14:13