Bourbon är en utmärkt drinkingrediens, även på sommaren. För dig som gillar sangria, Pimm’s, eller annan blandning serverad i stora karaffer tipsar Daniel Andersson på restaurangen Yellow i Stockholm om en enliters-batch av en bourbondrink.
Så gör du bourbondrinken Beam Superpunch
Du behöver (till drygt 1 liter):
30 cl Jim Beam
10 cl fruktsockerlag
1 flaska prosecco
skurna frukter till garnering
Gör så här:
1. Sockerlag: Blanda uppskuren frukt (t.ex. blodapelsin, äpple, persika) tillsammans med 100 gram socker (för 10 drinkar), låt stå ett dygn. Häll på lika delar vatten som socker (1 deciliter per 100 gram) och koka upp till sockret löst upp sig, ta ut frukten och släng. Kyl ned sockerlaget.
2. Fyll en kanna med is och skurna frukter.
3. Häll whiskeyn och sockerlag över is och toppa upp med en flaska prosecco.
Rör om och servera!