Så gör du en läskande karaff med bourbondrink

Daniel Andersson på stockholmsrestaurangen "Yellow" tipsar om en läskande bourbondrink i enlitersformat.

Olle Arnell | Foto: Mattias Nilsson  |  Publicerad 2018-06-29 14:20  |  Lästid: 1 minut

Bourbon är en utmärkt drinkingrediens, även på sommaren. För dig som gillar sangria, Pimm’s, eller annan blandning serverad i stora karaffer tipsar Daniel Andersson på restaurangen Yellow i Stockholm om en enliters-batch av en bourbondrink.

Så gör du bourbondrinken Beam Superpunch

Du behöver (till drygt 1 liter):

30 cl Jim Beam
10 cl fruktsockerlag
1 flaska prosecco
skurna frukter till garnering

Somrig bourbon-drink i kanna.

Gör så här:

1. Sockerlag: Blanda uppskuren frukt (t.ex. blodapelsin, äpple, persika) tillsammans med 100 gram socker (för 10 drinkar), låt stå ett dygn. Häll på lika delar vatten som socker (1 deciliter per 100 gram) och koka upp till sockret löst upp sig, ta ut frukten och släng. Kyl ned sockerlaget.

2. Fyll en kanna med is och skurna frukter.

3. Häll whiskeyn och sockerlag över is och toppa upp med en flaska prosecco.

Rör om och servera!

Mer dryckestips från Café!

Emil Åreng tips för att lyckas med sommarens godaste drinkar

Sommarens drink är Centralamerikas svar på gin och tonic

6 svingoda varianter på sangria – med champagne, whisky och öl

Dela på Facebook
Tweeta