Hoppa till innehåll

Simon Bank och Gianluigi Buffon – de två klipp från igår du vill se om

Olle Arnell

Det finns många klipp och många saker att hämta från igår. Det här är de två vi inte kan sluta titta på.

Sverige är klara för VM efter en bragdartad insats över 180 minuter plus tilläggstid mot Italien. Du som klickat på den här artikeln vet detta, du vet också hur länge sedan det var sedan Italien missade VM (60 år) och det du inte vet gör du bäst i att tillskansa dig på en renodlad sportsajt, men det finns så många andra intryck från igår som dröjer sig kvar, som inte är av direkt sportslig karaktär.

Just de här två filmsnuttarna gillar vi på Café lite extra mycket idag.

Simon Bank står, tillsammans med Hasse Backe och Karin Frick, i tv-studion på innerplan när landslaget stormar studion, precis om man gjorde efter Danmarksmatchen för två år sedan. Titta nu på Banks reaktion. Den är så himla samlad, förskräckt och paralyserad att vi inte kan sluta titta.

SVERIGE SKICKADE ITALIEN OCH EUROSPORTS BORD I PENSION pic.twitter.com/7kpCCYsvcT

— Eurosport Sverige (@EurosportSE) 13 november 2017

Gianluigi Buffon. Om du ska känna medlidande med en enda utslagen gestikulerande hybrisitalienare idag är det Gianluigi Buffon. Det finns en del anledningar till det – bland annat är han en av världens absolut bästa målvakter någonsin, han uppträder alltid på ett klanderfritt sätt och han är den absolut största gentlemannen i det italienska landslaget. Kanske någonsin.

Se också: 8 anledningar att skicka lite kärlek till Gianluigi Buffon i dag

När Sveriges nationalsång spelades på arenan inför matchen buade merparten (eller lejonparten som många i media gjort till sitt favoritord på senare tid) ut Du gamla du fria. Medan övriga italienska spelare inte rörde en min visade Buffon att han åtminstone inte stod bakom publikens reaktion.

Gigi durante l’inno svedese. AIUTO #ItaliaSvezia pic.twitter.com/VQkYYnztIF

— delinquentweet (@delinquentweet) 13 november 2017

Café har länge gillat Simon Bank, under EM 2016 utsåg vi dagens mest Simon Bankiga citat – varje dag. Läs dem här >

Mer om det svenska VM-avancemanget!

8 anledningar att skicka lite kärlek till Gianluigi Buffon i dag

Italiensk media dagen efter Miraklet i Milano: ”Italien förtjänar inte VM”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.