Svenska fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Créme de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-19 12:42  |  Lästid: 4 minuter

Café  hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland. Idag handlar det givetvis mest om reaktionerna efter Sveriges underbara, direkt nödvändiga premiärseger mot Sydkorea.

1. Molly Sandén tar svenska språket österut

Kommentar: När svenska laget tränade dagen efter Sydkorea-segern välkomnades och gratulerades man med den svenska nationalsången – framförd av den ryska volontären Alexej (nåt efternamn lyckades tydligen inte SVT vaska fram). På fläckfritt vis framförde Alexej nationalsången och avslutade med att säga ”Glöm aldrig att hela Sverige stödjer er. Ni är bäst!”. När SVT:s Marie Lehmann fångade in Alexej var hon fullkomligt övertygad om att Alexej MÅSTE bott i Sverige – han pratade ju verkligen kanonsvenska. Men nej, Alexej hade sett Molly Sandén i Melodifestivalen 2009 och bestämt sig för att lära sig svenska, pangat på en 7,5 hp distanskurs (kanske) och blivit flytande på svenska. Givetvis stod den hungriga VM-contentprofessorn Olof Lundh bredvid för att dokumentera för sin Instagram story. Olof missar ALDRIG en bra story, och det gör inte det här VM-svepet heller.

 

2. ”Granen” – Sveriges populäraste person

View this post on Instagram

”Andreas Granqvist är ett helgon”??

A post shared by fotbollskanalen (@fotbollskanalen) on

Kommentar: Nämn en krönikör som inte fick in ”Påarp” i sin matchkrönika efter matchen? Nämn en! Om ”Granen” var nära att vara Sveriges populäraste person efter kvalbragden mot Italien så är han det nu. Granar reses till höger och vänster (fniss, fniss!) och bilder på ”Granen” kunde ses på cirka 75 procent av Sveriges samlade Instagram stories efter straffmålet. Trött eller inte på bygget ”Granen” – fortsätter han så här kan vi stå ut med alla platta ”Granen”-/granenskämt ett tag till. Och snart försvinner nog också citattecknen kring ”Granen”.

 

3. Svenska fansens super bort Nizjnij Novgorods samlade ölreserv

Kommentar: Det har sett tufft ut på förhand för de svenska fansen. De långa reseavstånden mellan svenska landslagets spelorter kostar ETON-skjorta multiplicerat med minst 14, vilket minskat de senaste mästerskapens svenska supporterinvasionen betänkligt. Innan mästerskapet hade startat fick dessutom Camp Sweden beskedet att #dengulaväggen har varumärkesskyddat och Dortmund-plagiatet till svenskt klacknamn var därmed inget mer. Riktig tuff start alltså. Men innan – och Gud ska veta att det också skedde efter – gårdagens vinstmatch hade svenskarna tömt Nijznij Novogorods barers ölfat. Som svenska fans gör. Precis som Mikael Lustig tycker vi det känns det både betryggande och förväntat att vi skickat de främsta suparfansen vi har till Ryssland. Nu: Mot Sotjis öltunnor!

 

4. Alban och Brolin i VM:s mest förväntade VM-soffa

View this post on Instagram

Sweden vs South Korea

A post shared by dralbanofficial (@dralbanofficial) on

View this post on Instagram

Nu kör vi #hejasverige?? ⚽️??⚽️??

A post shared by Tomas Brolin Official (@tomasbrolin11) on

Kommentar: SOM man visste att det skulle bli så här. Dr. Alban, Tomas Brolin och Brolins travspelarkompis ”Andelskungen” har stått för VM:s mest förväntade matchhäng hittills. Till Sverige-Tyskland på Midsommardagen hoppas vi nås av Sveriges MINST förväntade matchhäng.

 

5. Mohammed Al-Hakim reder ut Portugals målfirande

Kommentar: Det cirkulerar en hel del Twitter-teorier kring allt som händer på och utanför planen under VM. En Twitter-sanning (som visade sig vara en osanning) som fått starkt fäste hände i samband med Ronaldos 3-3 mål mot Spanien. När hela laget firade utanför sidlinjen nära hörnflaggan valde en stackare att inte full on-deltaga i celebrerandet och stannade kvar innanför sidlinjen. Enligt Twitter berodde det på att motståndarlaget har full rätt att sparka igång spelet om alla spelare är utanför planen. Helt falskt enligt allsvenska domaren Mohammed Al-Hakim som avfärdar påståendet till Sportbladets Erik Karlsson. Vi tycker det är fint att inte bara Jonas Eriksson får domarbriljera under VM.

 

6. Vad hände med Noa Bachners supertics?!

Kommentar: När VM precis hade börjat lanserade SportExpressen vinjetten ”Bachners VM” på Instagram stories. Härligt tänkte vi, vi gillar ju den duktiga Geting-krönikören Noa Bachner och det är FINT att konsumera honom även utanför textvärld. På de tre Instagram stories SportExpressen hann lägga ut – innan vinjetten av helt oförklarlig anledning lades på is (ja Noa, vi fattar att det är svinmycket att göra – du är förlåten) – noterade vi också ett starkt Noa-tics – handklappet. En uppmaning till SportExpressen och Noa: ta genast tillbaka ”Bachners VM”. Vi vill ha mer av Noa och hans neurotiska handtuschar.

*Poetiskt och högfärdigt – utan att missa mål.

 

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

 

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-20 11:59