Annons

Italiensk media dagen efter Miraklet i Milano: ”Italien förtjänar inte VM”

Italiensk media erkänner sig besegrade – så här skriver tidningarna i Italien och England dagen efter Sveriges bragd mot Italien i VM-kvalet.

Johan Forsberg
Italiensk media dagen efter Miraklet i Milano:

Sverige är klara för VM. Under 90 minuter (eller var det 180?) bombarderade Italien det svenska straffområdet non-stop och tog till alla medel för att fälla det blågula hoppet. Försvaret, lett av Andreas Granqvist, offrade sig i varenda närkamp och bjöd på all form av akrobatik för att freda den svenska målburen.

Annons

Italien, den självklara storfavoriter på förhand, skulle bara städa av det här dubbelmötet av ren rutin. Men ju längre matchen gick, desto mer växte frustrationen. Buropen hördes allt högre från läktaren på San Siro och frustrationen övergick i panik. Det gick inte att få hål på Sverige. Inte den här kvällen.

Gilla Cafe.se på Facebook

När slutsignalen ljöd stod Sverige kvar på båda benen och reste händerna upp i skyn. Ett mirakel för Sverige som tar sig till VM efter tolv års torka och ett fiasko för Italien som missar VM för första gången sedan 1958.

Här är morgonens rubriker från några av Italien och Englands största tidningar, samlade av bloggen Fotbollskanalen Headlines:

Daily Mail ”Mamma mia, here we go again. Som om det inte vore nog med att ha tagit deras mest berömda uttryck för förtvivlan och förvandlat det till en pophit och en musikal på West End, så har svenskarna återvänt för att hemsöka italienarna. Den här gången träffade de italienarna där det verkligen gör ont, stal deras stolthet, kvävde deras drömmar och levererade ett VM utan Italien för första gången sedan 1958”.

Daily Mirror ”Italian Sob – Azzurri missar VM för första gången sedan 1958”.

The Sun ”Spaghetti oops – Svenskarna får Italien att krascha”

La Gazzetta dello Sport ”Slut – Italien utanför VM för första gången på 60 år. Granqvist stor, Forsberg försvann med detsamma, Olsen bra och tursam. Det otroliga är att Italien, eller det som återstår av Italien, transformerade denna ’långsamme’ Granqvist till någon form av skandinavisk Sergio Ramos. Motade allt. Räddade matchen. Ola Toivonen vann priset till Actor’s Studio. Italien förlorade två straffar”.

Corriere dello Sport ”Bort med alla! – Ventura lämnar, men han bör inte vara den ende. En fotbollsrevolution behövs: Det måste till nya idéer och nya personer. Han ser inte fyra straffar under lite drygt en halvlek. Ett världsrekord. Han. Liksom Italien, förtjänar inte att vara med i VM.

 

Tuttosport ”Hem med er alla!”

Il Tempo ”Tillbaka till jobbet. Deras livs match mot blygsamma Sverige var en plåga. Alla är skyldiga; Ventura, Tavecchio, spelarna. Det är år noll”.

Bloggen Fotbollskanalen Headlines samlar återkommande löpsedlar från världens alla hörn kring stora fotbollshändelser – du hittar den här!

Mer om det svenska EM-avancemanget!

Simon Bank och Gianluigi Buffon – de två klipp från igår du vill se om

8 anledningar att skicka lite kärlek till Gianluigi Buffon i dag

 

Annons

Dela (36)
Tweeta

Annons


Laddar