Simon J. Berger i ny storsatsning om Sveriges historia

I en extremt påkostad serie från SVT guidar skådespelaren Simon J. Berger oss igenom den svenska historien - från istid till idag.

Jonas Strandberg | Foto: SVT  |  Publicerad 2023-05-30 11:08  |  Lästid: < 1 minuter

I höst är det premiär för den tio avsnitt långa serien Historien om Sverige, och satsningen verkar på förhand vara väldigt ambitiös. I ett pressmeddelande berättar SVT att över 300 experter har hjälpt till att få berättelsen på plats och 100 av dem medverkar även i serien. Dessutom samverkar projektet med museer, bibliotek och andra kulturinstitutioner över hela landet. För musiken står bland andra vårt Hollywoodstjärnskott Ludwig Göransson. Det verkar med andra ord helt klart som en höst att se fram emot för alla historieälskare.

Seriens Simon J. Berger berättar om sin roll:

”Jag har alltid varit en historienörd så för mig har det här varit ett otroligt tillfälle att komma nära den historia som har format våra liv och hela vårt samhälle. Min roll som berättare är att vara publikens guide genom historien och leda dem genom dramatiska eror och händelser som har format vårt land. Jag kan utlova en spännande och fascinerande resa genom Sveriges historia som startar på istiden och tar oss ända fram till våra dagar.”

Historien om Sverige har premiär senhösten 2023.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-30 14:08