Drinkrecept: Fat Fashioned
Du behöver:
- 200 g smör
- 1 flaska Michter’s Bourbon
- 140 g stelnat karamelliserat socker
Gör så här:
- Bryn smöret i en stekpanna under omrörning.
- Häll ner smöret i en bunke tillsammans med en flaska Michter’s.
- Smaka av så att du får en bra balans mellan smöret och whiskeyn.
- Låt stå i rumstemperatur i cirka 30 min. Ställ sedan in i frysen till dagen efter.
- Ta ut bunken ur frysen och ta bort den stelnade fettkaka som bildats under natten. Sila sedan vätskan genom ett kaffefilter. Stressa inte. Slarvar du blir slutresultatet grumligt, och det vill man undvika.
- När satsen är silad, häll ner den i en vakuumpåse och addera det stelnade sockret. Sous vida på 65 grader tills sockret helt löst upp sig.
- Smaka av och servera i whiskeyglas med is.