Hoppa till innehåll

”Som en nedsmält Werthers Original fast du blir full” – så gör du Emil Årengs drink Fat Fashioned

Drinken Fat Fashioned och Emil Åreng
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Den smörigaste och mysigaste whiskey­drink som någonsin satt segel i Sverige. Tänk dig en nedsmält Werthers Original, med den trevliga bieffekten att du blir full.

Drinkrecept: Fat Fashioned

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 1 flaska Michter’s Bourbon
  • 140 g stelnat karamelliserat socker

Gör så här:

  1. Bryn smöret i en stekpanna under omrörning.
  2. Häll ner smöret i en bunke tillsammans med en flaska Michter’s.
  3. Smaka av så att du får en bra balans mellan smöret och whiskeyn.
  4. Låt stå i rumstemperatur i cirka 30 min. Ställ sedan in i frysen till dagen efter.
  5. Ta ut bunken ur frysen och ta bort den stelnade fettkaka som bildats under natten. Sila sedan vätskan genom ett kaffefilter. Stressa inte. Slarvar du blir slutresultatet grumligt, och det vill man undvika.
  6. När satsen är silad, häll ner den i en vakuum­påse och addera det stelnade sockret. Sous vida på 65 grader tills sockret helt löst upp sig.
  7. Smaka av och servera i whiskeyglas med is. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.