Stjärnbartendern Emil Åreng listar sina spritfavoriter – som en hockeyfemma

Ett hockeymål med Koskenkorvaflaskor och en frilagd Emil Åreng

Vi säger inte att man måste komma från Norrland för att – på hockeymanér – plocka ut sin drömfemma av rusgivande drycker. Nu råkar bara Cafés dryckesredaktör vara från Bräcke och här är hans tajta drömfemma i sprit.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2021-03-16 13:49  |  Lästid: 3 minuter

Kommer ni ihåg den där tiden för längesedan när man hamnade på efterfest och man känner inte en enda jävel förutom sin fulla kompis som redan somnat så man är tvungen att börja småprata med någon annan idiot. Efter ett tag så glider man in på något gemensamt intresse och inser att det här är ju för fan min drömkompis. Vi diskuterar livets alla frågor men sen förstörs allt när man inser att den här jävla idioten inte kan förstå varför jag har med Eric Lindros i min drömfemma och varför jag tycker Brodeur var bättre än Hasek är det dummaste han hört.

Vi kanske aldrig mer kommer prata igen efter det här men om du nu läser det här så kommer min drömfemma i sprit istället, det kanske är enklare att förstå?

Och om du inte orkar med hockeyreferenser så är det lika bra att sluta läsa nu….

MÅLVAKT – FERNET-BRANCA

Vem ska vara den här trygga stabila bakåt som gör att en av backarna kan glida upp på sina idiotfärder framåt för att han litar till 110 procent på målisen längst bak. Jag tyckte den här positionen var svårast att fylla (höhö) men om ni inte tycker att Fernet-Branca låter som en helt genialisk målis från typ Rumänien så vet inte jag. Någon man alltid kan förlita sig med Fernet är att han kommer alltid förstöra en kväll utan någon som helst problem, du blir alltså moståndaren och Fernet är målvakten: han kommer hålla nollan och du kommer läcka som ett såll, framförallt dagen efter.

HÖGERBACK – O.P. ANDERSON BJÖRK

Ni vet när föräldrarna inte kan riktigt bestämma sig om ungen ska heta Anderson eller Björk och bestämmer sig för att köra båda två plus ett förnamn som de inte heller kunde enas om så att ungjäveln är tvungen att ta upp halva laguppställningen när den ska läsas upp av Ulla i Nordmaling, men nog om det. O.P Anderson Björk är fortfarande en supertalang som kommer gå under namnet ”OPAB” i Nordamerika när han blivit draftad. Denna akvavit är helt magisk och borde finnas till både påsk, midsommar, höst, jul, vår och sommar.

VÄNSTERBACK – HIGH WEST

Om Kanye West fick ännu ett barn och han skulle döpa ungen efter sin sinnesstämning så skulle High West vara väldigt passande. Från den amerikanska prärien kommer High West, en back som står upp för klassiska backar som Brian Leetch och Chris Chelios. Det räcker att påstå att High West kommer slå igenom med dunder och brak som något nyskapande på den amerikanska whiskey-himlen.

VÄNSTERFORWARD – DON JULIO 1942

Den absolut äldsta forwarden som någonsin spelat men då förstår ni också vilken oerhörd talang det här är. Att vara 79 år gammal och från Mexiko är något helt makabert när du ska slå dig in i en drömfemma men det går inte att komma undan ifrån vilken oerhört nyskapande vänsterforward det här är. Lång, styv i korken och lukten av päron som sprider sig på vänsterflanken kan göra vilken motståndare som helst förvirrad och avundsjuk. Vem fan vill inte lukta Piggelin när man är 79?

HÖGERFORWARD – KOSKENKORVA

Självklart slår sig en finne in i drömfemman och är precis som sin kusin Teemu Selänne aka. The Finnish Flash är han riktigt, riktigt snabb. Riktigt nerfryst och i små portioner så klarar man av Koskenkorva. Byxljummen och i stora mängder så trivs han bäst på bänken med sina kompisar Smirnoff och Renat.

CENTER – DELAMAIN PALE & DRY

Kan man heta Natt & Dag så kan man heta Pale & Dry, det är helt logiskt. Att denna franska center skulle slå igenom med tanke på sin atletiska bakgrund var ingen skräll men att det skulle bli inom hockey var nog lite mer förvånande. ”Har man varit i en tunna i 25 år utan att få komma ut så är man rätt spelsugen när det väl är dags” – Sa Delamain till Eliteprospects redan 2015 – och han har ju rätt. Att vara lagrad natt och dag i 25 år är inget negativt även fast man kanske är lite blek och torr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-16 14:06