Hoppa till innehåll

Svalbard – Ljus och mörker

Att förstå varför Highland Park drar med en hel bunt med människor för att visa upp sin whisky låter kanske som en helt vansinnig idé, men tvärtom. Highland Park från Orkney har en stolt tradition med allt som har med vikingar att göra. 1/3 av invånarna har skandinaviskt DNA och känner fortfarande en stark samhörighet med … Continued

Att förstå varför Highland Park drar med en hel bunt med människor för att visa upp sin whisky låter kanske som en helt vansinnig idé, men tvärtom.

Highland Park från Orkney har en stolt tradition med allt som har med vikingar att göra. 1/3 av invånarna har skandinaviskt DNA och känner fortfarande en stark samhörighet med oss nordbor.

Den flaskan vi var där för att få testa var Highland Park The Light men i början på detta år släpptes även Highland Park The Dark.

Svalbard har en otrolig natur och något varje människa borde få uppleva, det är något som faktiskt inte går att förklara.

När det är ljust på Svalbard så är det konstant ljust och när det är mörkt, så är det konstant mörkt och det är även det Highland Park vill visa upp med dessa två rariteter. Innehållet är dock något helt annorlunda än just dag och natt och precis som Svalbard är så är dessa två helt unika i sin stil.

Ta reda på det själv genom att beställa via systembolaget.se

Highland Park The Dark
Highland Park The Light

Foto: Raphael Stecksén

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.