Swedish Match släpper nytt snus med somriga smaker – utan att tumma på tobakssmaken

Snus, Swedish Match ONE-serie

Svenska snusjättens produktserie ONE görs om och utökas med smakerna Apelsinblom och örter samt Skogsbär och torkad frukt.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-04-30 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Swedish Match nya snuslanseringar är oftast spännande stoff för landets väldigt många snusare. Är det inte det årliga släppet av lyxsnusen Kardus är det, som förra året, släppet av Göteborgs Rapé Sparkling med smak av bubbel. Nu är det den tiden på året då Swedish Match i regel avslöjar sin största nya snussatsning för året. Och trots de rådande och försvårande coronaomständigheterna har man fått till en lansering även i år.

I år stavas den stora nyheten ONE. Produktserien ONE, med starkt prillpapper och tobakssmakskaraktär, har tidigare inrymt snussorter som General och Göteborgs Rapé. Nu utökas ONE med två helt nya smaker – Skogsbär och torkad frukt och Apelsinblom och örter. Dessutom görs de tre ordinarie ONE-smakerna Göteborgs Rapé One White, General ONE White och General ONE portion om med nytt prillpapper, tobaksbas och utseende på dosan.

ONE lanserades ursprungligen 2017 och var då en vidareutveckling av Swedish Match klassiska varumärken General och Göteborgs Rapé. Nu blir alltså ONE ett uttalat eget varumärke hos Swedish Match, och får en egen prägel.

– Förutom att förbättra våra befintliga ONE-produkter utökar vi också med två helt nya produkter, vilket sammantaget gör det här till vår största snuslansering under 2020. Den här lanseringen sker under speciella omständigheter, och jag vill rikta ett riktigt stort tack till alla i vår fabrik i Göteborg som slitit hårt för att vi skulle kunna hålla vår tidtabell och lansera som planerat, säger Robin Rydgren, Brand Manager på Swedish Match.

Av de numer fem snussorterna i ONE-serien är såklart de två nya smakerna mest spännande. Tycker du om en syrlig tusch under läppen i kombination med otummad tobakssmak kommer du att gilla både Skogsbär och torkad frukt och Apelsinblom och örter. Om snus kan kännas somrigt – och det kan det väl? – vinner Apelsinblom och örter smaktävlingen på utslagspoäng för att smaken just känns mest somrig. Sammanfattningsvis är det två mycket trevliga nyheter som snart skeppas ut till landets snusdiskar.

Nya ONE börjar i dag att säljas i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Lund, Åre och Strömstad, samt på www.swedishmatch.se) fredag 30 april. Under de två kommande veckorna kommer ONE-produkterna hitta till den svenska dagligvaruhandeln.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-30 17:14