Se Mikael Persbrandt glänsa i nya trailern till Tårtgeneralen

Premiären för Filip och Fredriks omtalade film, Tårtgeneralen, närmar sig. Nu kan du se den första trailern med Mikael Persbrandt!

Joel Linde | Foto, video SF Bio  |  Publicerad 2017-12-01 11:53  |  Lästid: < 1 minut

Det har varit många turer kring Filip och Fredriks film, Tårtgeneralen. Främst handlade det om huvudrollsinnehavaren, som först skulle vara Robert Gustafsson, men som senare landade på Mikael Persbrandt.

Filmen handlar, som de flesta säkert känner till vid det här laget, om den karismatiske mannen Hasse P, som ville sätta Köping på kartan och visa Stockholmarna att det inte alls var landets tråkigaste stad.

Det skulle han åstadkomma genom att sätta världsrekord i något så okonventionellt som smörgåstårta – Köping skulle konstruera världens längsta smörgåstårta.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har skrivit boken om Hasse P – Tårtgeneralen – och även regisserat den kommande filmen. Och de har en personlig relation med den smått mytomspunna mannen som skulle skriva in en smörgåstårta i Guinness Rekordbok.

Foto: Privat. Filip och Fredrik tillsammans med den verkliga Tårtgeneralen, Hasse P.

“Han surfade på det där glädjemolnet i flera månader. Här är det sommar, han är på nån grillfest, kanske mellan två danser, bra SKJUTS i hela kroppen, ögonen riktade mot något som gör honom på bra humör. Kanske en kvinna.

Några månader senare började det gå dåligt igen. Han hade fått smak på berömmelsen, provade både det ena och det andra för att bli kvar i smöret. Och för att det skulle hända något. Sedan började han dricka lite mer än vad han borde och det mesta av det han planerade gick i kras.

Många år senare sprang han in i mig och Filip”, skriver Fredrik Wikingsson i duons gemensamma blogg.

Se den den första trailern med Mikael Persbrandt som Tårtgeneralen här!

Filmen Tårtgeneralen har premiär den 17 januari 2018.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-20 11:15