The Nun är en ny spinoff på skräckisen The Conjuring – se trailern här

The Conjuring-sviten utökas med ännu en skräckis som ska vara "det mörkaste kapitlet hittills". Filmen The Nun har biopremiär efter sommaren.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-06-15 11:34  |  Lästid: < 1 minut

Den 7 september kommer nästa gastkramande del i den populära skräcksviten The Conjuring. Den här gången kommer spökjakten att cirkulera kring den demoniska nunna som vi skymtade redan i The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, och som då verkade förfölja Lorraine Warren (Vera Farmiga). Och enligt trailern ska den här filmen utgöra det mörkaste kapitlet hittills.

Filmen The Nun är en prequel och utspelar sig alltså före de tidigare filmerna, och kanske är det i denna film vi får svar på den ursprungliga kopplingen mellan Lorraine och hennes övernaturliga förmågor.

I filmen får vi se en bekymrad präst och en aspirerande nunna som beger sig till ett kloster i Rumänien för att undersöka en annan ung nunnas självmord. Men givetvis visar det sig handla om mer än bara ett självmord, och en nattsvart historia tar sin början.

Regissören Corin Hardy berättar i en intervju med Empire att filmen går i gammeldags stil och att karaktärerna får större utrymme.

”Och jag älskar att filmen är lika mycket karaktärsdriven som den är en skräckfilm”, säger han.

Se trailern till The Nun här:

Läs mer: 11 läskigaste skräckfilmerna – alla baserade på sanna historier

Läs mer: Netflix superskräckis som får folk att stänga av tv:n

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar