Annons
Annons

Thorsten Flinck: ”Jag gjorde hela Persbrandts karriär, han är min Frankenstein”

Thorsten Flinck om vänskapen med Mikael Persbrandt, om deras likheter och olikheter och om hur Thorsten hjälpte Persbrandt i början av hans karriär.

Olle Arnell

flinck-persson-puff

För dig som inte lyssnat på Fördomspodden tidigare är upplägget att Emil Persson berättar sina fördomar om en känd person för den kända personen i fråga, som sedan får svara på om fördomen är sann eller falsk – och veckans gäst är Thorsten Flinck!

Annons

När samtalsämnet kom in på Flincks skådespelarkollega Mikael Persbrandt hände något. Thorsten pratade länge och väl om Micke och det är tydligt att det finns en stor kärlek de båda emellan, men också oerhörda skillnader mellan deras personer.

Några citat ur podden:

Mikael är oerhört begåvad, men han är inte lika kunnig som han är begåvad och det kan jag tycka är…men det är Micke. Vi är olika, vi människor och Micke är en sån människa.”

 

”Micke är hälsosam i sin kärlek till sitt yrkesutövande. Men där han slutar har jag gått 20 mil till och det är inte bra. Det har inte skördat något gott förutom några geniförklaringar på rad 5 i en kulturartikel, men vem fan bryr sig?

 

”Jag gjorde hela hans karriär, han är min Frankenstein

 

”När jag lämnade honom var han en ardenner. Det var Marlon Brando upphöjt till 10. Så småningom kom han att förvandlas till en liten mupp som hoppade fram och det kan jag förakta hos honom.”

 

”Och den kåtheten på pengar och kändisskap. Även om Mikael har otroligt mycket sorg och smärta i sig så har han det under ordnade former. Vem är  det som sitter med en villa  idag? Med ett sommarhus? En yacht? Med hur många miljoner som helst på banken. Och vem är det som mer eller mindre sitter i trappuppgången? Det är bara att välja.”

 

Thorsten berättar även att de rett ut vems penis som är störst. Sedan berättar Thorsten en lång underhållande historia om hans kompis Henrik som är urolog och vad som kan hända om man gör en misslyckad penisförlängning.

Ja du ser ju, den här podcasten vill du lyssna på!

Lyssna på Fördomspodden genom att ladda ned appen Acast, trycka på play i spelaren här nedan, eller söka upp den på andra ställen där poddar finns.

Om du har missat de tidigare två avsnitten med Veronica Maggio och Alex Schulman finns även de på Acast och andra ställen där poddar finns. Mycket nöje!

fordomspodden-flinck-medlogga

Annons

Dela (45)
TweetaLaddar