Trump tror att ju mer man tränar ju fortare dör man: ”Kroppen är som ett batteri”

En ny artikel om USA:s president Donald Trump har skapat uppståndelse de senaste dagarna. Tydligen tror presidenten att kroppen är som ett batteri och att träning gör att man dör snabbare.

Mikaela Alex | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-05-17 11:56  |  Lästid: 2 minuter

Att USA:s president Donald Trump har en del kontroversiella politiska åsikter har han redan hunnit visa. Men hans syn på träning och hälsa slår det mesta.

Förutom en och annan golfrunda motionerar den 70-årige presidenten så lite han kan – till och med på golfbanan åker han helst golfbil. Och han älskar golf!

Under sina första 100 första dagar som president åkte han på 16 golfresor (fler än en i veckan), men räknar man bort golfen är han en av de minst aktiva presidenterna genom historien.

Enligt Evan Osnos, som skrivit en artikel om Trump i tidningen The New Yorker, anser Trump att människan är som ett batteri som inte går att ladda, med en viss mängd energi eller kraft som förr eller senare tar slut – och ju mer energi man gör av med desto kortare blir livet.

Trump spelar gärna golf – men går inte emllan hålen.

Trump spelar gärna golf – men går inte mellan hålen.

Två journalister på Washington Post har skrivit boken ”Trump Revealed”, där teorin får ytterligare utveckling:

”Efter college, när Trump lade ner det mesta av sitt atletiska intresse, fick han insikten att tiden man lägger på sport är bortslösad tid. Trump tror att kroppen är som ett batteri, med begränsad kraft, vilket motion bara slösar bort. Så han tränade inte. När han fick höra att John O’Donnell, en av hans högsta kasinochefer, tränade för ett triathlon sa han till honom: ’Du kommer att dö ung på grund av det här’.

Trump har dessutom själv sagt till New York Magazine 2015 att han inte följer någon särskilt diet eller träningsrutin:

– Alla mina vänner som tränar jämt, de kommer få byta knän, höftleder – de är en katastrof, sade han innan han var president.

Enligt tidningen tycker han att det är tillräckligt med träning att prata inför publik.

President Donald Trump tror att man måste para på krafterna för att leva längre.

Så lät det dock inte när han inför presidentvalet i september 2016 var gäst på ”Dr Oz Show”, ett amerikanskt tv-program om medicin och hälsa, där han från en lärare fick frågan om vad han tänkte göra för att minska barnfetman. Då svarade han:

– Många skolor i dag, de har ingen idrott, och det är ett stort problem. Jag skulle försöka ändra på det. Jag har stor tro på alla sorters sporter, så jag skulle ändra på det, sa Trump den gången.

I dag lider över två tredjedelar av amerikanerna av övervikt eller fetma, så vi hoppas innerligt att de inte tar sin president på orden i ett försök att leva längre genom att inte röra på sig. För självklart finns det ingen sanning i Trumps påstående och batterimetafor – träning kan snarare förlänga livet genom att minska risken för en rad olika sjukdomar, som hjärt- och kärlsjukdomar, depression och diabetes m.fl.

Källa: CNN, New Yorker, Independent, The Guardian, The Atlantic m.fl.

Artikel först hos våra vänner på tidningen MåBra.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-31 16:47