Twitter svarar när Apple släpper hjul till Mac Pro-datorer för 8 750 spänn

Macbook hjul och en tweet

Nu kan du strunta i att köpa en ny telefon och istället lägga pengarna på fyra bitar metall och gummi.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-04-17 15:16  |  Lästid: < 1 minut

Ända sedan Apple släppte sin första iPhone 2007 för cirka 5 000 kronor har priskurvan på deras produkter och tillbehör skjutit i höjden. Jämför man idag den senaste iPhone 11 ligger startpriset på ungefär 8 500 kronor – inte för att tala om deras allra fräsigaste MacBook med en prislapp på över 50 000 kronor (eller det enfärgade läderfodralet för 2 495 kronor). Men den som ger sig in i leken får tåla, och det gäller även vid de svindyra samt själsförödande reparationerna av varorna om du missat att skaffa försäkring.

Nu är techjätten igång igen och denna gång släpper man två mer basala produkter i form av hjul och fötter som du kan köpa som tillbehör om du råkar äga en MacBook. Men inte är det till några förmånliga priser. Nej, hjulpaketet som du kan fästa i datorn för att kunna, ja, snurra runt den kostar inget mindre än 8 749 kronor. Vill du köpa ett kit innehållande fötter till datorn får du hosta upp en något mindre summa på 3 749 kronor.

I och med att Apple-hajpen inte verkar ge sig kommer det nog inte att vara något slags överskott av osålda hjul och fötter på Mac-lagren i världen. Men när en techjätte säljer produkter till ockerpriser som, hos järnhandlare, inte behöver kostar mer än hundralappen finns som tur är åtminstone underhållning att ta del av hos onlinedomstolen som i folkmun kallas Twitter.

Om du är sugen på att lägga knappt nio tusen kronor på fyra bitar gummi och metall kan du göra det här. Annars kan du istället skrolla ned och se hur Twitter besvarade nyheterna:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-17 15:16