7 underskattade filmer med Mikael Persbrandt du kanske inte sett

Det är fortfarande en bit kvar tills vi får se Mikael Persbrandt i nya filmen "Tårtgeneralen". Här kommer därför en lista med sju filmer du kanske missat för att lindra din Persbrandt-abstinens.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-11-23 11:34  |  Lästid: 3 minuter

Han är en av svenska biodukens mest välbekanta ansikten och det känns ju som att det finns oändligt med Persbrandt-filmer. Därför bjuder Café på den här listan för att du ska slippa ta dig igenom djungeln av halvbra rollinsatser näst gång du får lite Persbrandt-feeling. Vi ger dig sju underskattade filmer med Mikael Persbrandt.

1. Dag och Natt, 2004

I Dag och Natt spelar Persbrandt en självmordsbenägen man som bestämt sig för att ta sitt liv trots att han är omgiven av det mesta man kan önska sig. Innan han försvinner från jordens yta behöver han bara ta farväl av några personer som funnits i hans liv som exfrun och bästa vännen, men ingen tycks förstå allvaret i hans ton.

2. Hamilton: Men inte om det gäller din dotter, 2012

Andra delen av det svenska agentdramat. Denna gång blir specialagenten Carl Hamiltons bästa väns dotter kidnappad av terrorister efter att hennes mamma uttalat sig om muslimska separatister i media. När den svenska underrättelsetjänsten inte hjälper till blir Hamilton tvungen att spela efter sina egna regler och villkor för att rädda sin guddotter.

3. Stockholm Östra, 2011

Stocholm Östra är kärleksdramat där Persbrandt spelar karaktären Johan som råkar köra ihjäl en flicka med sin bil för att sedan bli störtförälskad i hennes mamma. När romansen sätter igång blir det förstås bara svårare och svårare att göra det han borde ha gjort för länge sedan – berätta sanningen.

4. Maria Larssons eviga ögonblick, 2008

Det är tidigt 1900-tal och Maria Larsson lever mitt i den hårda svenska arbetarklassen. När hon vinner en kamera på ett lotteri väcks hennes passion för fotografi, något som hennes make starkt ogillar eftersom han hellre vill att hon uppfostrar deras barn. Plötsligt träffar Maria en annan fotograf som lär henne att fotografera och hennes tillvaro ändras rejält.

5. Under ytan, 1997

Är du ute efter att se Persbrandt spela så mycket praktsvin det bara går är det här det rätta valet. Under ytan är en mörk dramafilm om hur svårt det kan vara att helt ta sig ur en drogpräglad livsstil. Heroinmissbrukaren Sandra bestämmer sig för att försöka fly ifrån Stockholms hemska drogvärld men får senare reda på att hennes pojkvän (Mikael Persbrandt) tvingat ner hennes lillasyster i samma drogträsk hon själv varit i.

6. Mig äger ingen, 2013

Mig äger ingen är Kjell-Åke Anderssons senaste dramafilm som bygger på den superhyllade romanen av Åsa Linderborg med samma namn. Filmen handlar om en ensamstående alkoholiserad pappa och hans relation till sin dotter under 70-talets Sverige.

 7. Alla älskar Alice, 2002

När kärleken mellan två föräldrar upphör och en familj slits isär på grund av otrohet tvingas barnet Alice att anpassa sig till nya familjen med pappa Johan (Mikael Persbrant) och hans älskarinna Anna (Lena Endre). Både Alice och nya styvbrodern Patrik vill att allt ska vara som förut och teamar upp med varandra för att försöka få tillbaka sina gamla familjeliv.

Mikael Persbrandts nästa storroll blir som karaktären “Hasse P” i Filip och Fredriks långfilm “Tårtgeneralen”. Filmen planeras ha premiär den 17 januari nästa år.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar