Annons
Annons

omslagalien

Konstnären bakom Alien-filmerna – H.R Giger – skildras i en kusligt närgången dokumentär. Hans konstverk och målningar är obehagliga och intresseväckande. Nu kommer filmen som berättar om konstnären som skapat den mest ikoniska skräckestetiken i filmhistorien. 

* * *

Kusliga figurer med kroppar som är till hälften en avancerad rymdrobot och till hälften något biologiskt skräckinjagande. Avlånga skallar och framtidsmiljöer som påminner om halvmänskliga arter som upprätthållit superutvecklade civilisationer i tusentals år och sen fallit i glömska. Mannen bakom estetiken till rymdskräckisen Alien från 1979 H.R. Giger gick bort förra året. Nu har den tyska filmskaparen Belinda Sallin gjort en dokumentärfilm om konstnären bakom ”bio-mechanical”-estetiken.

Annons

Se trailern här:

 

Den schweiziske konstnären har berättat att han inte alltid vet vad som inspirerade honom men hans verk vittnar om en mörk fantasi om rymdkroppar och sci-fi-horror. Han vann en Oscar för sitt arbete med Alien-filmen men har sällan befunnit sig i rampljuset. I dokumentärfilmen Dark Star: H.R. Giger’s World får man se hur konstnären levde sina sista år i sitt hem – ett hem fyllt med hans kusliga konstverk.

giger2

giger3

giger8

Flickr – Dreamside 

giger5

Flickr – El Humilde Fotero del Pánico 

Erik Lejdelin

Omslagsbild: Flickr – Dreamside 

* * *

Läs mer!

Här är bilden som får alla Warcraft-fans att jubla

Här är spelvärlden som du kan gå omkring i på riktig

Så buades Matthew McConaughey ut under Cannes-festivalen i helgen

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar