Annons
Annons

void-virtual-reality

Framtiden är här – nu kan du dumpa kontrollen och istället leva inne i spelen. Nästa år kommer nämligen en hel äventyrspark som bygger på ”virtual reality”.

* * *

Det är företaget The Void från Utah som ligger bakom äventyrsparken. Tanken är att parken ska vara klar år 2016 och att man då ensam, eller med vänner, ska kunna utforska virtuella världar och spel med hjälp av Oculus Rift-tekniken.

Du sätter på dig ett par glasögon som projicerar en tredimensionell spelvärld framför dig – vilket framkallar känslan av att det som händer i spelet verkligen är på riktigt. Tidigare tekniska lösningar har inte varit av bästa kvalitet och det har helt enkelt inte levt upp till förväntningarna. Men av denna introduktionsfilm att döma verkar det som att tekniken nu kan motsvara allas förväntningar. Det ser verkligen ut som att man kommer kunna kliva in i en virtuell verklighet och befinna sig inne i en fiktiv värld. Gaaaaah!

The Void flaggar även för att det kommer att lanseras liknande äventyrsparker i Asien, Europa, Sydamerika och Australien.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

Henrik Malmberg

* * *

Läs mer!

Beviset: detta är den mest inflytelserika musikeran

Salong Betong: Därför öppnar vi en tatueringsstudio på Arlanda

16 inredningsprylar som avslöjar att du är ungkarl

Annons

Dela (19)
Tweeta

Annons


Laddar