Veganska fudge-brownies – på bara 4 ingredienser

Vi ska göra vårt bästa för att skriva klart det här receptet utan att springa iväg och baka fler brownies.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-05-17 08:59  |  Lästid: < 1 minuter

Den här brownien är full av protein, banan och jordnötssmör. Dessutom är den otroligt enkel att göra, glutenfri, och – helt vegansk!

Du behöver:

6 ordentligt mogna bananer (ungefär 5 dl när de är mosade)

2,5 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)

8 msk proteinpulver

4 msk kakao

Gör så här:

1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en bakform, eller klä i bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.

2. Mosa bananerna och vispa ihop ordentligt med jordnötssmöret. Rör ner proteinpulvret och kakaon med en sked, och häll sedan ner i bakformen. Ställ i ugnen till önskad konsistens, mellan 12-20 minuter.

3. Låt svalna i minst 10 minuter innan du skär upp. Kan sparas i kylen i ungefär tre dagar (vi tror dock inte att du kommer få det problemet).

Bild: Gimme delicious

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 23:32