Hoppa till innehåll

Veganska fudge-brownies – på bara 4 ingredienser

Joel Linde

Vi ska göra vårt bästa för att skriva klart det här receptet utan att springa iväg och baka fler brownies.

Den här brownien är full av protein, banan och jordnötssmör. Dessutom är den otroligt enkel att göra, glutenfri, och – helt vegansk!

Du behöver:

6 ordentligt mogna bananer (ungefär 5 dl när de är mosade)

2,5 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)

8 msk proteinpulver

4 msk kakao

Gör så här:

1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en bakform, eller klä i bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.

2. Mosa bananerna och vispa ihop ordentligt med jordnötssmöret. Rör ner proteinpulvret och kakaon med en sked, och häll sedan ner i bakformen. Ställ i ugnen till önskad konsistens, mellan 12-20 minuter.

3. Låt svalna i minst 10 minuter innan du skär upp. Kan sparas i kylen i ungefär tre dagar (vi tror dock inte att du kommer få det problemet).

Bild: Gimme delicious

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.