Hoppa till innehåll

08 anledningar till att vintern är jobbigare i Stockholm

Joel Linde

Det är faktiskt inte så lätt som ni tror att bo i Stockholm!

Tiden på året då hela landets hånfulla blickar riktas mot Stockholm, för att riktigt mula nollåttorna med sarkastiska skämt om undermålig snöröjning, är här. Busstrafiken ställdes in i stora delar av centrala Stockholm till följd av vädret och sedan dess har folk legat i skrattkoma.

Och visst, skratta du, men om du gör det ska du också känna till att det finns givna anledningar till att vintern faktiskt är mycket värre – nästan ohanterbar – för oss stockholmare än för andra.

1. Svårt att se

En vacker dag är regnet inte längre genomskinligt och kommer ovanifrån – det är vitt och kommer från alla håll. Det är förvirrande. Då får vi gå som på bilden nedan, och det är skitsvårt!

2. Gamla föräldrar

Cafés pappabloggare, Nisse Edwall, förklarade hur mycket av hans glädje över vintern kommer via glädjen hans barn upplever. Ja, med tanke på att vi stockholmare skaffar barn när vi är typ 57 är det inte så konstigt att vi går långa liv utan att njuta av det vita regnet – och således heller inte anpassar oss till det.

3. Sena på körkorten

Någon som levt ett helt liv på gröna linjen och helt plötsligt (när hen är 57) behöver skaffa bil för att hen blivit förälder, kan naturligtvis inte förväntas hantera sin Smart car med M+S-däck i snömodd en kaosartad tisdagsmorgon.

4. Finns inga vinterkläder

Vi vet att det kan vara svårt att tro, men det finns verkligen inga vinterkläder i Stockholm! Eller har du någonsin läst en lista över x plagg du ska ha i vinter som innehåller sånt här?

5. Influencers överallt

På tal om listor – i Stockholm går det 3 influencers per 10 personer, och de behöver riktigt bra bilder på den första snön. Det blir naturligtvis oerhört problematiskt när tusentals människor står stilla mitt i gatan för att fånga det perfekta blänket i snöflingorna.

6. Alla andra

Givetvis vill alla andra också ha fina bilder på snön, även om de inte är influencers. (De kanske kan bli influencers, om bilden blir tillräckligt fin? #snö #stockholm #beautiful)

Ett inlägg delat av Dryden.se (@dryden)

7. Sneakers är hala

Om du lagt en fjärdedel av din inkomst på att samla sneakers från Common Projects, Axel Arigato och Eytys vill du så klart också använda dem. Men det är klart att det skapas flaskhalsar när ingen klarar av att vidröra varken vatten, snö eller is med sina skor.

08. Vi har inga grejer

Om snön faller på landsbygden rycker traktorer och pickups ut för att ploga innan övriga grannskapet vaknat. I städer där folk bor i hus finns garage och förråd med skyfflar, grus och vinterdäck. I Stockholm bor människor inneboende i uppstyckade bostadsrätter på 9 kvadrat – det är låg prio på snöredskap på den ytan.

Så, nu hoppas vi att alla förstår varför snön är ett stort problem i Stockholm och låter oss lida i fred hädanefter.

Läs även om dessa 9 oväntade lärdomar efter flytten från landet till storstan, eller 25 saker du gör och säger om du blivit stockholmare – på riktigt!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.